top of page

Roze brownie koeken


Roze brownie koeken
Eigenlijk was ik van plan om gewone roze koeken te gaan maken, je kent het wel, de ronde vanillekoeken met ene roze laagje. Het zal wel iets uit mijn puberteit zijn waardoor ik ze nog steeds magisch vind. Maar de mannen hier in huis houden heel erg van mijn brownie-recept. Hmmm zullen we..... ja we bakken roze brownie koeken. Waarom zouden we moeten kiezen? De koeken zijn verrassend makkelijk te maken en lekker kleurig door het roze jasje van glazuur.

Een brownie in een cupcake-bakblik

Een superieure brownie met een diepe chocoladesmaak en heeeeel erg smeuïg van binnen. Die gewone roze koek klassieker…. die ga ik zeker op de korte termijn nog eens maken, maar ik besloot met deze chocoladeversie te beginnen.


Omdat ik niet heel veel ronde kleine bakvormen heb, besloot ik de cupcake-bakvorm te gebruiken. Deze bakvorm gebruik ik best vaak en zeker niet alleen voor cupcakes en muffins. Cakes en brownies gebakken in de cupcake-bakvorm zijn perfecte 1-persoonskoeken. Handig om mee te nemen en ze laten zich ook heel goed invriezen.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Overigens heb ik ook een kleine cupcake-bakvorm. Het lijkt me erg leuk om de koeken hierin te bakken, dan zijn ze zo groot als een bonbon, heel cute
diepvriesfruit geeft natuurlijke rode kleurstof

Roze brownie koeken

Benodigdheden voor 12 koeken

 1. 200 gram boter

 2. 200 gram pure chocolade in stukken

 3. 3 eieren

 4. 2 zakjes vanillesuiker

 5. 223 gram donkere basterdsuiker

 6. 2 flinke eetlepels cacaopoeder

 7. 115 gram bloem

 8. Snuf zout

 1. 50 gram poedersuiker

 2. 1 eetlepel sap van bosvruchten uit de diepvries of rode limonade

Ook nodig:

 1. Cupcake-bakblik

 2. Klein stukje bakpapier om de onderkant van iedere cup te bedekken met een klein rondje bakpapier

 3. Olie of boter om blik in te vetten

 4. Cacaopoeder om blik te bestuiven, bloem kan ook maar dit zie je soms langs de zijkant nog zitten na het bakken

glazuur maken met natuurlijke kleurstoffen

Recept roze brownie koeken

 1. Smelt de boter en de donkere chocolade in een pan, zodra de chocolade is gesmolten mag het vuur uit. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig. Voeg het cacaopoeder met de bloem en het zout toe. Mix de  een beetje afgekoelde boter met chocolade hierdoor heen.

 2. Verwarm je oven voor op 175 graden bij hete lucht oven en op 195 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Vet je cupcake-bakvorm goed in, leg onderin de vormpjes kleine rondjes bakpapier. Zo weet je straks zeker dat de cakejes goed uit de vorm komen. Bestuif de rest van de vorm voorzichtig met wat cacaopoeder.

 3. Vul de vormpjes met een flinke ijslepel vol beslag en bak de brownie koeken in ongeveer 20-22 minuten gaar. Bak liever niet te lang anders wordt de binnenkant van de koeken te droog!

 4. Laat de koeken afkoelen.

Roze brownie koeken

Afkoelen en de koeken bewaren

Thuis vonden de kinderen ze zo eigenlijk al heel lekker, maar ik wilde toch graag het beroemde roze laagje bovenop maken. Beslist zelf of je dit graag wilt of niet. Beide zal goed smaken.


Voor het glazuur

Doe in een glas met 50 gram poedersuiker ongeveer 1 eetlepel fruitsap van bosvruchten. Ik gebruik hier graag bevroren vruchten voor omdat deze veel vocht afgeven. Je kunt ook rode limonade gebruiken. Doop de bovenkant van de koek in de glazuur en laat het overtollige glazuur nog op zijn kop van de koek afdruipen. Laat de roze brownie koeken drogen.


Dat wordt uitdelen en genieten!


Gerelateerde posts

Commentaires