
Af en toe vind ik het heerlijk om kokosbollen te maken. Vroeger maakt ik kokoskoeken, maar sinds ik de ijslepel heb ontdekt, vind ik het een hele makkelijke methode om de koeken te maken. Kokosbollen gedipt in bramen glazuur kregen een kleurtje omdat moeder natuur dit jaar weer weer kilo’s bramen heeft gegeven en de rij potjes met bramensap weer een stuk is gegroeid.
Eenvoudige kokosbollen worden met een laagje glazuur bijzondere koeken
Ik maak vaak een heleboel kleine potten bramensap, want bij veel bakprojecten heb ik maar weinig nodig, dan is een jampot vol sap veel te veel.
Goud blinkt
Onlangs heb ik bladgoud besteld en dat moest natuurlijk ook even uitgeprobeerd worden. Het is een enorm eigenwijs ingrediënt. Geen twee koeken zullen ooit hetzelfde worden, maar dat vind ik prima.

Kokosbollen gedipt in bramen glazuur
Benodigdheden voor ongeveer 12 koeken:
Poedersuiker of Royal icing poeder, is makkelijk verkrijgbaar maar je kunt het zelf makkelijk maken door suiker te malen in een koffiemolen. Royal icing poeder kan wat dikker, steviger en kleurrijker opdrogen.
Bladgoud of eventueel andere versiering; bijvoorbeeld discospikkels

Kokosbollen gedipt in bramen glazuur
