top of page

Koninklijke bonbons van left overs!


bonbons van marsepein met kroon

Vaak heb je na het maken van zoete lekkernij fondant over of marsepein. Dat kan je natuurlijk bewaren. Hoewel ik het goed bewaar, zo veel mogelijk afgesloten van lucht, in een donkere doos, krijg je op de duur wel erg veel left overs waar je op den duur over twijfelt of je ze nog wel wilt gebruiken, of het nog wel hygiënisch is. Van de marsepein die ik over hield van de oranje cupcakes maakte ik bonbons. Koninklijke wel te verstaan, ze kregen een gouden kroontje van fondant, omdat fondant zo lekker droogt.

Zelf lust ik wel marsepein, maar geen mega grote brokken. Bedenk dus hoe groot je jouw bonbon wilt maken. Maar voordat we de marsepein gaan rollen, eerst aan het werk voor de kroontjes van fondant. Dan kan de fondant eerst hard worden en daarna geverfd worden met gouden dustpoeder.

De benodigdheden voor het kroontje.


Doe eerst een klein beetje tylose door de fondant. Op zich lukt het overigens ook wel zonder, maar de fondant wordt net iets steviger.


Met de ribbon cutter snij je eenvoudig nette lijntjes overal even breed. Een lineaal werkt natuurlijk ook. Maar het is moeilijk de lijntjes overal precies even breed te maken.


In dit setje zitten driehoekjes waarvan ik de kleinste gebruikte.

Nu proberen alle driehoekjes netjes even groot te maken, een lange kroon.

De lange kroon werd gedeeld, ik deelde ze in steeds 5 puntjes.


Beschilder de randjes met eetbare lijm ( zelf maken kan met  tylose en water). Geen eetbare lijm bij de hand: een mini beetje water op de randjes maakt de fondant ook kleverig en dat werkt ook, maar het is iets vloeibaarder. Zelf ga ik dan snel knoeien.


Nu deed ik een klein beetje sterke drank (met hoog alcohol percentage, dat verdampt snel) in een klein schaaltje, deed er voorzichtig wat gouden dustpoeder bij en begon met het verven van de kroontjes.


Is je verf te dun? Dan moet je het nog een keer doen om de kroontje goud te krijgen.


Het bolletje marsepein werd gevormd en gerold door fijne suiker.


bonbons van marsepein met kroon

Een klein beetje eetbare lijm onder het kroontje, dan kan de kroon op je bonbon.


Het leven door een oranje bril is zoet 🙂

#koningsdag

0 opmerkingen

Gerelateerde posts