top of page

Koolhydraatarm pindakaas brood


Koolhydraatarm pindakaas brood
Zelf kan ik het me echt niet voorstellen dat ik geen koolhydraten mag eten. Ik hou heel erg veel van knapperige broodjes en verse pasta. Van vlees ben ik niet zo’n liefhebber. Daarom is een koolhydraatarm-dieet echt niet aan mij besteed. Regelmatig zie ik vriendinnen en collega’s om me heen koolhydraatarm eten, meestal om af te vallen. Het schrappen van koolhydraten werkt vaak bij hen. Bijzonder toch, als je bedenkt wat er eigenlijk allemaal in Koolhydraatarm pindakaas brood zit: pindakaas, kokosolie, eieren en karnemelk.

Zelf ga ik voor een knapperig brood, maar als je koolhydraatarm wilt eten is dit brood een heerlijke keuze

Een vriendin van mij heeft dit brood ooit gebakken en ik mocht het proeven. Het was een recept van het blog Stay happy, stay healty. Het is echt heerlijk en ongelooflijk dat je met deze ingrediënten, dit super zachte brood kunt maken. Persoonlijk zou ik het zelfs eigenlijk cake willen noemen. Zelf ga ik voor een knapperig brood, maar als je koolhydraatarm wilt eten is dit brood een heerlijke keuze.


Pindakaas brood of toch pindakaascake

Toen ik van de week opnieuw een collega sprak die al veel kilo’s kwijt is met dit dieet besloot, ik dit brood voor haar te gaan bakken. Ik vind het gewoon erg leuk om van alles uit te proberen en het recept aan haar te laten proeven.

De ingredienten voor koolhydraatarm pindakaas brood

Koolhydraatarm pindakaas brood

Benodigdheden:

 1. 200 gram pindakaas

 2. 100 gram kokosolie

 3. 4 eieren

 4. 100 ml karnemelk (of 50 gram(Griekse) yoghurt en 50 ml melk)

 5. 1 theelepel citroensap

 6. 2 theelepels bakpoeder

 7. géén zout toevoegen

 8. 1 flinke theelepel kaneel

 9. eventueel een handje pinda’s zonder zout, fijngehakt

Koolhydraatarm pindakaas brood

Koolhydraatarm pindakaas brood recept

 1. Verwarm de oven voor op 175 gram (heteluchtoven).

 2. Bedek een cakevorm van ongeveer 22-23 cm met bakpapier.

 3. Klop de eieren luchtig in een schaal. Mix overige ingrediënten in een andere schaal luchtig. In de winter wordt kokosolie een stuk steviger. Verwarm het dan kort voor gebruik een klein beetje, zodat je het makkelijker kunt gebruiken.

 4. Voeg de twee schalen samen en klop het nog kort even goed door.

 5. Vul je bakblik met het deeg en bak je pindakaasbrood in ongeveer 40 minuten gaar tot het goudbruin is. 

 6. Laat het brood zo’n 10 minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.


Op zoek naar een andere smaak? Iets spannender misschien? Vervang de kaneel eens door speculaaskruiden, Chinese vijfkruidenmix, pompoen kruidenmix, snufje kardemom of door vanillepoeder/extract.

Het koolhydaatarme brood laat zich goed rijzen. Het is heel erg zacht en zit vol lucht. Bewaar je plakjes goed ingepakt in de diepvries, zo heb je altijd nog iets voor later.


Zelf bewaar ik het brood buiten de koelkast, zodat de kokosolie in het brood niet te stevig wordt en het lekker smeuïg blijft, maar dan is het natuurlijk ook minder lang houdbaar.

Dit Pindakaasbrood is een recept van het blog: Stay happy, stay healty van Talitha Beudeker.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page