Koolhydraatarme chocolade cake
top of page

Koolhydraatarme chocolade cake

Koolhydraatarme chocolade cake
Probeer je wat lichter te eten of eet je graag met minder koolhydraten? Dan is bakken vaak het eerste wat je wegstreept. Gelukkig zijn er mogelijkheden om iets gezondere keuzes te maken bij het bakken. Kies bijvoorbeeld eens voor minder koolhydraten door het gebruik van amandelmeel in plaats van bloem, en gebruik een neutrale olie in plaats van boter. Ook de suiker kun je vervangen door bijvoorbeeld erythritol, een natuurlijke suiker die bijna geen calorieën bevat en waardoor de suikerspiegel niet schommelt. Binnenkort zal ik je hier meer over erythritol vertellen, maar eerste wil ik deze suiker uitproberen voor ik mijn ervaringen deel. De eerste test was in ieder geval geslaagd; deze koolhydraatarme chocolade cake had diepe chocoladesmaak door de chocolade 85% in het recept. Het is een heel gemakkelijk recept van een chocoladecake die zeker alleen een heerlijk recept is voor de koolhydraatarme bakker is.
Een klein beetje goede instantkoffie versterkt de smaak van chocolade in de cake

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Erythritol suikerkorrels lijken op gebruikelijke suikerkorrels

Koolhydraatarme chocolade cake

Benodigde ingrediënten voor een 20x20 cm vorm:

  1. 80 ml neutrale olie

  2. 100 gram amandelmeel

  3. 100 gram pure chocolade bij voorkeur 85% of meer

  4. 40 gram cacaopoeder

  5. 100 gram erythritol suiker of 80 gram gewone suiker

  6. 60 gram geroosterde noten of pinda's

  7. 50 gram koolhydraatarme muesli of meer noten/pinda's

  8. 1-2 zakjes goede instantkoffie naar smaak

  9. 2 eetlepels (plantaardige) melk

  10. 3 eieren

  11. 5 gram bakpoeder

  12. Snuf zout

  13. Geschaafde amandelen voor bovenop


Durf jij:

  1. Snufje chilipoeder voor een kleine tinteling op je tong


KHA plaatcake met chocolade en amandelmeel

Koolhydraatarme chocolade cake

  1. Bedek de bakvorm met bakpapier. Bij een chocoladecake is dit handig, omdat insmeren met boter en bestuiven met bloem of paneermeel zichtbare resten kunnen achterlaten na het bakken.

  2. Verwarm de oven voor op 160 graden bij een heteluchtoven of op 180 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

  3. Klop de eieren luchtig. Klop de suiker kort mee.

  4. Voeg de overige ingrediënten toe behalve de stukjes chocolade en nootjes of pinda's. Klop het mee tot het gemengd is maar niet langer.

  5. Voeg de stukjes chocolade en de nootjes of pinda's in stukjes gehakt toe, spatel het geheel door elkaar en vul het bakblik.

  6. Strooi geschaafde amandelen over de bovenkant en bak de cake in 20-22 minuten gaar.

  7. Laat de cake goed afkoelen en snij hem in 16 stukken.


Koolhydraatarme chocolade cake

Hoe kun je het beste de cake bewaren?

Bewaar de koolhydraatarme chocolade cake luchtdicht verpakt buiten de koelkast. In de koelkast droogt cake sneller uit. Je kunt de chocoladecake ook goed invriezen voor later.

Gezondere keuze? Let wat meer op de ingrediënten die je gebruikt en snij wat kleinere stukken.
Koolhydraatarm recept om zelf te bakken

Gerelateerde posts

bottom of page