top of page

Latte macchiato proteïne ontbijtshake

Latte macchiato proteïne ontbijtshake
Tot voor kort dacht ik dat proteïne vooral een product was die die jonge mannen gebruikten, na vele uren trainen in de sportschool. Anno nu  is het zeker niet iets dat uitsluitend door mannen wordt gebruikt.  Extra eiwit aan je menu toevoegen is dan ook veel meer dan alleen spierbundels kweken. Het is een manier van leven, vaak gecombineerd met een gezonde levenstijl.

Tijd om me eens te gaan verdiepen in het gebruik van proteïne bij het eten en het bakken, want dat is heel goed mogelijk en zelfs erg lekker. Ik sprak hierover met collega’s  op mijn werk, maar ook mijn fanatiek sportende nicht sprak honderduit over het gebruik van eiwitten na een zware training. Ook vrouwen weten de positieve effecten van deze aanvulling op je voeding te waarderen. Mannen of vrouwen; dit recept voor latte macchiato proteïne ontbijtshake is voor jullie allemaal!


Latte macchiato proteïne ontbijtshake

Proteïne, wat is dat eigenlijk

Proteïne, oftewel eiwitten zitten voornamelijk ik vlees, zuivelproducten en eieren, maar ook noten of vleesvervangers. In een gezond en gevarieerd dieet krijg je voldoende eiwitten binnen, maar wanneer je je spieren (intensiever) belast heeft je lichaam extra eiwitten nodig om hier goed van te kunnen herstellen en dus eventueel extra spier aan te maken als je met enige regelmaat sport. Ben je vegetariër of vegan, dan is het ook belangrijk om op je eiwitinname te letten.

Verschillende soorten proteïnepoeders

Je hebt vele soorten proteinepoeders, maar de kwaliteit is wel een dingetje. Wil naast sporten ook gezond eten, kijk dan goed op de etiketten van de verpakking. De bron van de eiwitten kan erg verschillen, net als de aanwezige aminozuren en de zoetstof die gebruikt wordt.


Plantaardige eiwitshakes

Gelukkig zijn er ook kwalitatieve eiwitshakes op de markt die plantaardig- en dus ook lactosevrij zijn. Bijvoorbeeld de fit green proteine van Orangefit, een 100% plantaardig eiwitpoeder. Met deze mix heb ik een ideale ochtenddrank voor je gemaakt!


Proteine eenvoudig toevoegen aan je drinken of eten

’s Morgens neem ik vrijwel altijd havermout mee naar mijn werk, in de vorm van overnight oats. Het is gezond en je kunt er vele uren zonder een hongerig gevoel op werken. Een snelle, makkelijke versie, waar ik langdurig op kan werken, zou voor mij een heel fijn recept zijn. Dan is er nog een dingetje in de morgen waar ik echt niet zonder kan; het zwarte goud oftwel: koffie! Kan ik deze twee toppers samen combineren tot een voedzame, eiwitrijke ontbijtsmoothie?


Yes, ik heb een heerlijke ontbijtshake recept voor je!  Hij is voedzaam en geeft je mede dankzij de eiwitten in combinatie met sterke koffie, een fijne boost in de ochtend om aan de slag te gaan! En niet onbelangrijk in de ochtend: je hebt hem zo gemaakt.


Tip: De ontbijtshake bevat havermout. Dit kun je zo toevoegen aan je drank, maar zelf vind ik het fijn om havermout eerst tot meel te malen met mijn koffiemolen. Het hoeft niet, maar de structuur wordt net iets fijner.

van havermout havermoutmeel maken

Latte macchiato proteïne ontbijtshake

Benodigdheden:

  1. 1/2 banaan

  2. 1/2 schepje (12,5 gram) eiwitpoeder (bijvoorbeeld de vanille variant van Orangefit)

  3. 20 gram havermout

  4. 175 ml amandelmelk of melk naar keuze

  5. 75 ml sterke koffie of espresso

  6. Een hoog glas met een inhoud van ongeveer 350 ml


Proteine toevoegen aan je eten of drinken

Latte macchiato proteïne ontbijtshake

Je kunt de eiwitshake last minute maken, maar ook de avond ervoor. Bij dit recept is het belangrijk dat de koffie goed koud is. Zet je glas, de banaan en de sterke koffie iets eerder  in de koelkast. Zo is je ontbijtshake straks goed koud en dan smaakt hij wat mij betreft het allerlekkerst.


Voeg alle ingrediënten, behalve de koffie in een keukenmachine, blender of een hoge beker voor de staafmixer. Mix het geheel goed fijn en ietsje luchtig. Vul het glas en giet vervolgens de sterke koffie op de eiwitdrank. Laat je de koffie langer staan, dan zakt de sterke koffie langzaam naar beneden is mijn ervaring en ontstaat er onderin een koffielaag, maar of jij het geduld kunt opbrengen om dat te zien?Roer met een ijslepel het eiwitrijke- en het koffiedeel door elkaar tot een egale bruine koffiedrank. Je kunt de drank natuurlijk ook in een shaker luchtig schudden. Als je vaker proteïnerijke dranken drinkt, heb je wellicht zo’n exemplaar. Heel handig en je shake is supersnel klaar.

Tip: maak je de eiwit ontbijtshake de avond ervoor als een overnight oats drank. De havermout heeft tijd om te wellen en je gezonde ontbijt haal je zo uit de koelkast voor je de deur uit gaat. Ook ideaal voor als jij niet zo’n “ontbijter” bent.

Dit artikel is een samenwerking met Orangefit. De producten zijn verkrijgbaar via de website van Orangefit, maar ik kwam de producten ook tegen bij Holland & Barrett en de Etos.

Meer weten? Lees mijn disclaimer.

Gerelateerde posts

留言


bottom of page