top of page

Mijn favoriete paasrecepten


Mijn favoriete paasrecepten
Met Pasen duiken we massaal de keuken in om wat lekkers te maken voor onze familie en vrienden. Paashazen, eieren en de kleur geel zijn dominant in baksels en daar kun je veel leuks mee verzinnen. Ben je op zoek naar inspiratie voor bij het paasontbijt? Misschien wat lekkers voor bij de koffie of thee? Wat dacht je van een monchoutaartje in de vorm van een ei? Schattige paashaas broodjes? Een snelle advocaatmousse? Grappige koekjes met een gebakken eitje van icing? Of een lekkere plaatkoek. Snuffel eens rond tussen mijn favoriete paasrecepten voor meer inspiratie. Kijk je mee?

Wil je het overzicht van de recepten graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link. 

Monchou Paas taartjes; ei-taartjes

Monchou Paas taartjes; ei-taartjes

De klassieke monchoutaart is enorm populair, ook bij ons thuis. Deze variant is heel geschikt met Pasen. De dooier is gemaakt van perzik uit blik. Cute en zo lekker!

 

Paashaas broodjes bij het paasontbijt

Paashaas broodjes bij het paasontbijt

Met Pasen is broodjes bakken enorm populair. Vooral in de vorm van een paashaas. Dat is toch een stuk leuker dan een gewoon bolletje en ze zijn goed te doen. In de link bij het hoofdstuk Pasen vind je nog meer inspiratie. 

Cakerol met perzik en advocaat

Cakerol met perzik en advocaat

Niet alleen met Pasen is deze cakerol populair. Een cakerol is verrassend makkelijk te maken en je kunt de rol vullen naar eigen wens. Hoe maak je een cakerol? Klik op de button hieronder.

 

Paas plaatkoek met marshmallow vulling

Paas plaatkoek met marshmallow vulling

Een lekkere koekbodem bedekt met een fluffy marshmallowlaag en chocolade met eitjes. Iedereen schuift wat dichter bij de schaal op de paastafel zodra jij dit neerzet.

 

Snelle advocaat mousse met mascarpone

Snelle advocaat mousse met mascarpone

Al vele jaren favoriet op het blog en ik begrijp wel waarom. Geweldig lekker; keer op keer EN zo gemakkelijke te maken! Tip: maak het een dag eerder en versier het dessert vlak voor het opdienen. 

Paasbrownies met oreo's

Paasbrownies met oreo's

De smeuïgste brownie van het blog op zijn paasbest met vanille oreo's en gele sprinkles. Paaskoeken met een diepe chocoladesmaak.

 

Paaskoekjes met ei bovenop van royal icing

Paaskoekjes met ei bovenop van royal icing

Koekjes met een gebakken eitje bovenop van royal icing. Wat is royal icing en hoe kun je deze eitjes spuiten. Je leest het in de link in de button.

 

Sneeuwster

Sneeuwster

Een winters recept? Wat mij betreft niet en het is zeker niet onmogelijk dat er in maart of april sneeuwvlokken vallen. Het gemak van het recept, de geweldige smaak en de kleur maakt de taart heel geschikt met Pasen.

 

Chocolade ei vullen met eitjes of speeltje

Chocolade ei vullen met eitjes of speeltje

Open voorzichtig een groot chocolade ei en vul het met wat lekkers, een speeltje of een briefje. Doe dit werkt lees je in de link via de button.

 

Paastaart met chocolade en ruimte voor verse bloemen

Paastaart met chocolade en verse bloemen

Verse bloemen in een taart? Dat kan als je het biscuit bakt en ruimte overhoudt zo groot als het vaasje die je hiervoor hebt. Versier de taart lekker over de top en vul het vaasje met typische lentebloemen zoals narcissen.

 

Paashaas broodjes met Pasen

Paashaas broodjes met Pasen

Weer van die schattige paashaasbroodjes. Ze zijn heel gemakkelijk om te maken, met staartje en al.
 

Paashaas vouwen van servet

Paashaas vouwen van servet

Tot slot geen bakrecept maar wel heel erg leuk op de paastafel: paashazen; gevouwen van een servet.

 

Op zoek naar nog meer recepten? Dit is slechts een deel van wat er op de website staat. Klik op deze link voor het hoofdstuk Feest en scroll iets naar beneden naar het hoofdstuk Pasen.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page