top of page

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Ontbijt smoothie met havermout en fruit
Zelf heb ik geen problemen met ontbijten. Ik lust alles. Geef je mij een bord nasi, een flinke tosti, of een flink bord havermoutpap en ik eet het op. Naar mijn werk neem ik vrijwel altijd overnight oats mee. Meestal maak ik dit met fruit, kaneel, havermout en sojamelk. Soms voeg ik noten toe. Niet iedereen heeft een gezonde eetlust in de morgen en daar is deze ontbijt smoothie met havermout en fruit ideaal voor.

Niet iedereen bij ons thuis heeft een gezonde eetlust in de morgen. Een overnight oats als smoothie doet wonderen!


Voor de ontbijt smoothie met havermout en fruit heb ik diepvriesfruit gebruikt. Zo heb ik in de winter ook altijd rood fruit bij de hand. Diepvriesfruit koop ik vaak bij de Lidl of Aldi, hier is het een stuk goedkoper. Ik heb het vrijwel altijd op voorraad. Handig voor het ontbijt, maar ook om mee te bakken.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link. Bananen die over zijn kun je ook goed in stukken in de diepvries bewaren en gebruiken voor een ontbijt smoothie. Bananen zijn handig; ze zoeten je smoothie en maken het ietsje dikker: het lijkt wel een milkshake!

Ontbijt smoothie met havermout en fruit

Ontbijt smoothie met havermout en fruit

Benodigdheden voor 375 ml:

  1. 200 ml amandelmelk of melk naar keuze

  2. 150 gram fruit, ik gebruikte diepvriesfruit dat ik liet ontdooien

  3. 50 gram havermout

  4. Snuf kaneel

  5. 1 theelepel honing (meer/minder naar eigen smaak)

  6. Eventueel 1-2 eetlepel(s) amandelmeel


Fruit uit de diepvries handig voor smoothies en taarten

Zo maak je deze ontbijt smoothie met havermout en fruit

  1. Maak je smoothie een avond van tevoren. Zo kun je supersnel je dag beginnen.

  2. Laat je fruit ontdooien en voeg dit samen met de ander ingrediënten in een keukenmachine of een blender. Een staafmixer werkt natuurlijk ook, maar doet hier iets langer over.

  3. Zorg ervoor dat het geheel goed fijn gemalen is.

  4. Van de havermout zie je niets meer terug. Je drinkt maar liefst 50 gram havermout! Dat stilt de honger langdurig.


Op die manier drink je maar liefst 50 gram havermout en 150 gram fruit op als ontbijt.

Een goed begin van de dag kan eigenlijk heel eenvoudig zijn. Geen gedoe vroeg in de morgen want alles staat al klaar. Rietje erin en klaar!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page