top of page

Lily’s Cupcake’s met recept rozencupcakes

Lily’s Cupcake’s met recept rozencupcakes
Foto afkomstig van Lily's cupcakes

Lily’s Cupcake’s met recept rozencupcakes

Lily’s Cupcakes; zou er een Nederlandse cupcake-bijbel zijn, dan sla je het zware boek open en begint de eerste pagina bij Lily’s Cupcakes. Lily’s Cupcakes: bestaande uit Angelie Kaag en Cécile Wijdenes. De dames bezochten in 2009 New York en London en zagen dat deze vrolijke gebakjes een enorme hit waren in beide steden. Een beetje verbaasd dat de trend nog niet was overgewaaid naar Nederland, besloten zij om zelf de echte Amerikaanse cupcakes in Nederland te introduceren en het merk Lily’s Cupcakes op te richten.

Nu, 3 1/2 jaar later is Lily’s het bekendste Nederlandse merk van cupcakes en landelijk in veel horecabedrijven verkrijgbaar. De populariteit komt niet uit de lucht vallen. De dames schroomden niet om adviezen te vragen aan goede patissiers met als resultaat: Lily’s handgemaakte, hoogwaardige cupcakes. De cupcakes worden bereid met alleen de beste ingrediënten zoals vers fruit, bourbon vanille en fairtrade Valrhona chocolade. De liefde en de toewijding; dat proef je!

Je bent Lily’s Cupcakes vast eens tegen gekomen. Bijvoorbeeld in een restaurant waar je cupcakes kunt bestellen, in een boekenwinkel waar het receptenboek “Pure verwennerij van Lily’s Cupcakes” ligt, of in een kookwinkel waar het Lily’s Cupcakes servies je toe lacht. De kans is groot dat je hen nog veel vaker zult tegen komen. Lily’s heeft plannen om net als het Amerikaanse merk Betty Crocker, heerlijke cakemixen te ontwikkelen welke terug te vinden zullen zijn in de supermarkt. Lily’s denkt aan de cupcake smaken: Chai/White Chocolate, Lemon Merengue, Banoffee, Lily’s Lime Time en natuurlijk Red Velvet. Het pad in de supermarkt met de bakmixen en vele andere mogelijkheden om je taart en cupcakes te versieren wordt de laatste jaren steeds meer mijn favoriete pad. En Lily’s gaat het nog plezieriger maken.

Hartstikke leuk dus dat ik Cécile en Angelie wat vragen mocht stellen en met jou mag delen. Daarbij mag ik jullie een heerlijk recept geven om zelf thuis een echte Lily’s Cupcake te maken; de Really Rosie Vanilla. Tot slot stellen de dames nog een prijzenpakket ter beschikking.

Lily’s Cupcake’s met recept rozencupcakes

Wat vinden jullie nu een goede cupcake? Zoals we het zelf zeggen: Bij een goede cupcake doe je je ogen dicht en droom je even weg naar Greenwich Village. Een perfecte cupcake staat gelijk aan een minitripje New York! De cupcakes van Lily voldoen daar uiteraard aan. Wij maken gebruik van de beste ingrediënten en echte Amerikaanse frosting-recepturen.Zijn cupcakes trendgevoelig? Volgen jullie een trend of volgen jullie een eigen smaak? Lukt het jullie ook om een eigen nieuw cupcake recept langdurig in de collectie te behouden? Cupcakes kun je eigenlijk geen trend meer noemen, het is gewoon een nieuwe gebakscategorie die niet meer weg zal gaan (hoewel de hyperige aandacht ervoor in de komende jaren vast wel iets zal afnemen), de best lopende smaken zijn toch cupcakes waar de basissmaken vanille, chocola, aardbeien en citroen in zijn verwerkt. Naast onze 6 standaard smaken voeren we ook per seizoen één of twee seizoenssmaken (Lily’s Specials). Eén van deze specials was ooit de Red Velvet maar die was zo populair dat we deze hebben gepromoveerd tot standaardsmaak.


Het sprookje begon in Rotterdam, inmiddels zijn jullie te vinden van het noorden tot het zuiden van Nederland. Zijn er verschillen in de liefhebbers op de diverse plaatsen in het land? Opvallend is dat Lily’s Cupcakes heel goed verkocht worden in Zeeland en dat ook in Limburg mensen erg enthousiast zijn over de kwaliteit. In de provincies van Nederland waar eten dus erg belangrijk is, waarderen mensen de hoge kwaliteit van onze producten.


Wat kunnen we verwachten de komende jaren? Zijn er nieuwe stromingen die nog moeten komen? En waar komen deze vandaan? Gaan jullie ooit ook hartige cupcakes bakken? Hartige cupcakes staan niet op de planning, en trends als whoopies laten we ook aan ons voorbij gaan. Wel zijn we bezig met de ontwikkeling van zelfbak mixen zodat je jouw favoriete cupcakes nu ook heel gemakkelijk thuis uit je eigen keuken kunt toveren. We willen daarin zelfs iets verder gaan dat alleen cupcake mixen maar ook mixen van een aantal ‘Lily’s favourites’ introduceren zoals Chocolate Fudge Brownies , Caramel Shortbread en Lemon Bars.

Eten jullie zelf gewoon met de familie af en toe ook een cupcake? En wat is jullie favoriete smaak. Wat presenteren jullie de familie en vrienden met jullie verjaardag? Zijn het überhaupt cupcakes? Wij eten nog steeds heel veel cupcakes, en ook onze families kunnen er ook geen genoeg van krijgen. Wel wil mijn dochter intussen bij verjaardagen eens iets anders dan cupcakes trakteren op school. Favorieten van ons zijn de Sparkling Vanilla, de Red Velvet en de Lavender Tea maar je maakt ons ook erg blij met een Lemon Twist, Death by Chocolate of Very Berry Vanilla.

“Lily’s Cupcakes; pure verwennerij“, zo heet het gezellige boek van de dames Cecile en Angelie. Een gezellig, modern ontworpen boek met een lekkere zachte kaft en veel bijzondere recepten. De recepten zijn vaak eenvoudig te bereiden met ingrediënten uit je keuken of gewoon te halen in de supermarkt om de hoek. Van de klassieker Sparkling Vanille, via de Death by Chocolate, Cappuccinolove, Very Berry Vanille naar Lily’s Lavender Tea, Mojito’s Mini en Strawberry Cheesecake Cupcake.

Ik koos voor een ongebruikelijk recept uit Lily’s boek. ”Really Rosie Vanilla”; een cupcake gebakken met rozenwater!


Really Rosie Vanilla van Lily’s Cupcake recept

Lily’s Really Rosie Vanilla wordt gemaakt van echte vanille en rozenwater. Lieflijkere ingrediënten bestaan haast niet. Neem een hap van deze cupcake en het voelt alsof een bruidsmeisje zijdezachte rozenblaadjes over je tong strooit. Sweet!

Benodigdheden voor circa 18-20 cupcakes:

Cupcakes:

 • 90 gram boter op kamertemperatuur

 • 300 gram (extra) fijne suiker

 • 100 ml. olie (ik gebruikte zonnebloemolie)

 • 2 grote eieren

 • 300 gram patentbloem

 • 10 gram bakpoeder

 • snufje zout

 • vanillesuiker of natuurlijke vanille essence; het liefst zelfgemaakt

 • 1 eetlepel rozenwater (te koop in toko of biowinkel)

Topping:

 • 250 gram boter op kamertemperatuur

 • 500 poedersuiker

 • 2 eetlepels rozenwater

 • 2 eetlepels melk

Lily’s Cupcake’s met recept rozencupcakes
Foto afkomstig van Lily's cupcakes

Lily’s Cupcake’s met recept rozencupcakes

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

 2. Meng de boter, suiker, olie en eieren op kamertemperatuur in een beslagkom. Mix de ingrediënten tot een egale massa.

 3. Zeef de patentbloem met het bakpoeder en het zout, voeg dit aan de massa toe en mix rustig.

 4. Roer de vanille-essence en rozenwater door elkaar en voeg dit vervolgens toe aan het beslag. Mix alles ruim 5 minuten tot een mooi luchtig beslag.

 5. Vul de cakevormpjes voor twee derde en plaats deze gedurende 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de cakejes vervolgens afkoelen.

 6. Doe nu de boter en poedersuiker samen en mix dit tot een geheel. De boter moet goed op kamertemperatuur zijn om in een zachte crème te veranderen.

 7. Zodra de boter met suiker een vaste substantie heeft, voeg dan voorzichtig de melk en het rozenwater in een dun straaltje toe en maak een zachte, gladde maar stevige topping.

 8. Vul de spuitzak hiermee en spuit de afgekoelde cakejes op.

Versier je topping

Versier de cupcake eventueel met wat eetbare glitters of dust. Met een theezeefje gaat dit iets makkelijker en egaler.

Als klap op de vuurpijl geven de dames nog een recept weg. Ik koos voor de romantische, lieflijke cupcake met rozensmaak. Extravagant en toch zijdezacht.

Een beetje nerveus door mijn eigenwijze keuze presenteerde ik de Really Rosie Vanilla aan het meest kritische publiek: Het thuis testteam! Een kritisch team die geen blad voor de mond neemt en waarvan ik meteen bij de eerste hap weet hoe de smaak ervaren is. Toeven? Daar is het testteam geen fan van. Als ik zeg dat ergens botercrème in zit proberen de grote en kleine mannen thuis ze zich van een test te onttrekken. Maar oke, de heren zaten er dit maal klaar voor.

De cupcake zelf, welke knapperig is, een goede bite heeft en een zachte rozensmaak werd bijzonder goed ontvangen. Maar verrassend:  ook de toef, welke naar verhouding minder boter bevat, bezorgde geen commentaar. Zonder te vragen pakten zij stiekem een tweede cupcake: een groot compliment.Ben je benieuwd naar het recept van de cupcake met rozensmaak; de Really Rosie Vanilla? Dit artikel was te lezen op de website van magazine Taarten Decoreren, helaas is de website offline. Can’t resist a Lily’s! Het mag duidelijk zijn. Kan jij ook geen genoeg krijgen van Lily’s Cupcakes? Zou je graag gezelschap van Lily’s Cupcakes krijgen in je eigen keuken? Ik mag namens de dames een textielpakket weggeven met daarin een echte Lily’s schort, ovenhandschoen en pannenlap.

Wat moet je doen om kans te maken?

 1. Ga naar de Facebookpagina van Carola bakt zoethoudertjes en druk op de “vind ik leuk” knop van de pagina. 

 2. Zoek het berichtje op over Lily’s & Taarten Decoreren. Omschrijf onderaan dit berichtje hoe jouw lievelings cupcake eruit ziet. Hmmm, ik kijk nu al uit naar jullie heerlijke cupcake fantasieën. 

 3. Voldoe je aan deze 2 vragen; dan maak je kans op het textielpakket dat verloot zal worden op 24 april a.s. Succes!


Gerelateerde posts

コメント


bottom of page