top of page

Lily’s Cupcake’s met recept rozencupcakesLily's cupcakes interview

Really Rosie Vanilla cupcake naar recept van Lily’s cupcake gebakken door Carola bakt zoethoudertjes


Lily’s Cupcake’s en rozen cupcakes

Lily’s cupcakes’s bestaande uit de dames Angelie Kaag en Cecile Wijdenes.

Je gaat ze vaker tegen komen. De dames hebben grootse plannen. Cupcakes, boek, servies, citytrips, eigen bakmixen. Gaan de dames Nederland veroveren? Nee, Lily’s gaan voor Europa! Europa, here we come!

Het is zo’n 3 jaar geleden als ik op een feestje een t-shirt van een collega sta te bewonderen. Het is een eenvoudig getailleerd t-shirt met een cupcake op de voorkant en op de achterkant een subtiel klein tekeningentje van een cupcake. “Wat heb jij een leuk t-shirt aan” flap ik eruit. “Ja”, zegt mijn collega. “Leuk he. Dat t-shirt is van een vriendin van me. Ze is een bedrijfje begonnen met cupcakes, Lily’s Cupcakes!’ Oh, maar dat ken ik. Ik heb er al enkele malen over gelezen in de krant en op internet.

Dat was het moment dat mijn leven een nieuwe passie kreeg. Driftig ging ik op zoek naar meer informatie op het internet. De zoektocht naar cupcakes. En van cupcakes kom je op het nieuwe bakken; het bakken van prachtige taarten met marsepein, fondant. Een nieuwe hobby werd geboren. Bij mij was dit echt een moment waar ik bewust van ben. De trigger tot het nieuwe bakken. Bakken en bloggen.


Super leuk dus dat de dames van Lily’s mee wilden werken aan een stukje over werken in de cupcake-business. Met een toekomst zoet als de cupcakes, stevig als de toeven, koket als de chique uitstraling, onontkoombaar als de hap die je neemt. Een pril moment van geluk. Jij en je cupcake.


Als klap op de vuurpijl geven de dames nog een recept weg. Ik koos voor de romantische, lieflijke cupcake met rozensmaak. Extravagant en toch zijdezacht.

Een beetje nerveus door mijn eigenwijze keuze presenteerde ik de Really Rosie Vanilla aan het meest kritische publiek: Het thuis testteam! Een kritisch team die geen blad voor de mond neemt en waarvan ik meteen bij de eerste hap weet hoe de smaak ervaren is. Toeven? Daar is het testteam geen fan van. Als ik zeg dat ergens botercrème in zit proberen de grote en kleine mannen thuis ze zich van een test te onttrekken. Maar oke, de heren zaten er dit maal klaar voor.

De cupcake zelf, welke knapperig is, een goede bite heeft en een zachte rozensmaak werd bijzonder goed ontvangen. Maar verrassend:  ook de toef, welke naar verhouding minder boter bevat, bezorgde geen commentaar. Zonder te vragen pakten zij stiekem een tweede cupcake: een groot compliment.


Ben je benieuwd naar het recept van de cupcake met rozensmaak; de Really Rosie Vanilla? Dit kun je lezen op het blog dat ik schreef op de website van het magazine Taarten Decoreren.

En tot slot een give away van Lily’s:  Can’t resist a Lily’s! Het mag duidelijk zijn. Kan jij ook geen genoeg krijgen van Lily’s Cupcakes? Zou je graag gezelschap van Lily’s Cupcakes krijgen in je eigen keuken? Ik mag namens de dames een textielpakket weggeven met daarin een echte Lily’s schort, ovenhandschoen en pannenlap.

Wat moet je doen om kans te maken?

  1. Ga naar de Facebookpagina van Carola bakt zoethoudertjes en druk op de “vind ik leuk” knop van de pagina. 

  2. Zoek het berichtje op over Lily’s & Taarten Decoreren. Omschrijf onderaan dit berichtje hoe jouw lievelings cupcake eruit ziet. Hmmm, ik kijk nu al uit naar jullie heerlijke cupcake fantasieën. 

  3. Voldoe je aan deze 2 vragen; dan maak je kans op het textielpakket dat verloot zal worden op 24 april a.s. Succes!


#interview #frosting #TaartenDecoreren #moederdag #cupcakes

0 opmerkingen

Gerelateerde posts

bottom of page