Het is 20 maart oftewel: De dag van de macaron (Le jour du macaron). Dag van het zoete Franse verwenkoekje of is het een minigebakje, Petit four? Dit en meer over Macarons met pistache mokka vulling.
Thuis kun je ook eenvoudig een feestje bouwen door je te wagen aan dit mysterieuze recept. Een macaron laat zich niet zomaar bakken. Er zijn vele valkuilen en ik heb ze geloof ik allemaal al gehad en zal nog vaker struikelen. Opletten dus. Een van de valkuilen is voor mij de kleurstof gebruiken in combinatie met temperatuur. Het veranderd de structuur. Dit kun je op 2 manieren fixen: gebruik geen kleurstof of gebruik een kleurstofpoeder, hier ziet geen vocht in.
Macarons met pistache mokka vulling
Bak macarons zonder kleurstof met het volgende recept.
Voor de vulling maak voeg je 1-2 zakjes instant koffiepoeder bij dee Zwitserse botercreme. Deze creme is zachter en romiger dan gewone botercreme door de verwarmde meringue-eiwitten. Je vindt he recept in de volgende recept.
Voor de vulling hak je 100 gram pistachenoten wat fijner.
Spuit de botercrème met koffiepoeder op de helft van de macaronschelpen en rol de macaron door de fijne pistachenoten.
De naturel macarons, zonder kleurstoffen smaken een beetje als de hazelnootschuimtaart die ik eerder heb gemaakt.
Comments