top of page

Madeleines met nougatine


madeleines
Madeleines, kleine Franse cakejes met die speciale vorm. Je herkent ze onmiddelijk. De schelpvorm maar ook de uitstekende bolling aan de bovenkant van de cakejes bovenop welke onstaat tijdens het bakken. Hoewel Madeleines eenvoudig te maken zijn heb je een paar duidelijke aanwijzingen nodig om bijvoorbeeld die bolling te krijgen tijdens het bakken.

In het programma Heel Holland Bakt kregen de deelnemers tijdens een technische opdracht de gelegenheid om madeleines te maken. De informatie die ze kregen was summier en hoewel de cakejes vast lekker waren kreeg geen van de deelnemers die wenselijke bolling op de cakejes.

Maar jou madeleines zullen die bolling wel krijgen want ik ga het je leren! Het enige dat je wel in huis moet hebben is de speciale Madeleine vorm en wat basis ingrediënten.

Madeleines met nougatine

Recept Madeleines (zonder nougatine)

Bron: 24 kitchen; Rudolphs bakery

Benodigdheden:

  1. 200 gram boter

  2. vanillestokje

  3. 4 eieren

  4. 150 gram suiker

  5. 20 gram bruine basterdsuiker

  6. 20 gram honing

  7. 5 gram bakpoeder

  8. 180 gram bloem

  9. snufje zout


Madeleines met nougatine

Smelt de boter. Snij het vanillestokje door de helft en haal het merg eruit. Voeg de vanille toe bij het boter en laat de boter lichtbruin worden. Zodra de boter lichtbruin is gaat het vuur uit en laat je de boter afkoelen. Meng in een kom de eieren, de suiker, de bruine basterdsuiker en de honing door elkaar. Zeef en meng in een ander kom het bakpoeder met de bloem en het zout en spatel dit door het eimengsel. Roer de boter erdoor en laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven)

Madeleines met nougatine

Bak de madeleines in ongeveer 10 minuten gaar in de oven.

Madeleines met nougatine

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page