top of page

Meloen met kraan thuistap


DIY: Meloen met kraan thuistap
Je viert een feestje en bent op zoek naar die ene blikvanger op je feesttafel vol lekkers. Tussen al dat lekkers wil je anders, iets kleurigs, iets dat meer doet dan alleen mooi zijn. Bijvoorbeeld deze Meloen met kraan thuistap.

Wat dacht je van een lekker drankje in een meloen of ander fruit met een echte kraan of tap? Dat is echt heel goed mogelijk en in een kwartiertje gemaakt. Een watermeloen is lekker groot en heeft een prachtige kleur en is daarom erg geschikt als fruittap, of meloen met een kraantje.

Kinderen zullen het geweldig vinden; en dan heb ik het niet alleen over kleine kinderen!
DIY: Meloen met kraan thuistap

Hoe maak je deze meloen met kraan thuistap?

Benodigdheden:

  1. Lekker grote mooie watermeloen. Let erop dat hij goed kan “staan”. Je kunt de meloen straks een beetje helpen door een klein stukje onderaan af te snijden, maar het is altijd handig als je een meloen koopt die al mooi in evenwicht is.

  2. Een kraan, tap of andere manier om vocht af te laten lopen. Je hebt ijzeren buitenkranen bij de bouwmarkten maar ook regenton-kraantjes of kraantjes bij de tuinartikelen. Ik was bang dat het gewicht van de kraan te zwaar zou zijn bij de meloen, maar het gaf geen problemen. De prijs zal ongeveer tussen de 7-10 euro zijn maar kan natuurlijk oneindig worden gebruikt.

  3. Een passende ijzeren ring aan de binnenkant om de kraan te fixeren. Bij buitenkranen vind je ze ongeveer in hetzelfde schap.

  4. Appelboor


Snij een deksel van de bovenkant van de meloen. Voor ik er erg in had was mijn zoon een lekker creatieve vorm aan het snijden in de meloen. Je kunt de het deksel iets platter snijden. Dat maakt hem minder zwaar en je kunt het vruchtvlees dan opeten.

DIY: Meloen met kraan thuistap

Zo maak je een meloen met kraan zelf!

De binnenkant van de meloen wordt uitgehold met een lepel. Ook zonder vruchtvlees blijft de meloen lekker stevig.  Wat een prachtige kleur heeft deze meloen!

DIY: Meloen met kraan thuistap

Mijn kraan was net een klein beetje groter dan mijn appelboor. Prima! Dat betekent dat de kraan goed aansluit in het vruchtvlees.

DIY: Meloen met kraan thuistap

Deze buitenkraan (1/2) liet zich na de appelboor stevig in de meloen draaien.

DIY: Meloen met kraan thuistap

Bij de bouwmarkt vond ik deze aansluitende ringen. Ik gebruikte het rubbertje niet omdat dit niet voedsel veilig zal zijn.


DIY: Meloen met kraan thuistap

De buis stak een klein beetje naar binnen in de meloen. Net genoeg om met de ring de kraan lekker goed vast te draaien. De meloen lekte later ook niet.

DIY: Meloen met kraan thuistap

De meloen kun je gebruiken om een verse sap te maken. Alleen meloen is aan de waterige kant dus ik raad je aan om de sap op smaak te brengen met ander fruit of sap.

En is het een feestje met volwassenen? Wat dacht je van een fruitig drankje met prosecco of een andere lekkere smaakmaker?
DIY: Meloen met kraan thuistap

Je feestje wordt echt een hit met deze leuke fruitige meloen met kraan thuistap!

Wegens tijdgebrek heb ik voor deze kraan gekozen bij een bouwmarkt….

Ik was bang dat de kraan eigenlijk wat aan de zware kant zou zijn maar ik heb geen nadelige gevolgen gemerkt behalve dat ik best een nog mooiere kraan zou willen 😉

Gerelateerde posts

Bình luận


bottom of page