top of page

Mijn Heel Holland Bakt bakboek


Mijn Heel Holland Bakt bakboek
Mijn Heel Holland Bakt bakboek
Na vele smakelijke bakboeken, komt Heel Holland Bakt dit jaar met een totaal ander boek; Mijn Heel Holland Bakt bakboek. Het is een boek dat eigenlijk nog een bakboek is! Dat klinkt misschien een beetje raar maar laat ik het je uitleggen.

Mijn Heel Holland bakboek vol recepten en herinneringenHeb jij dat ook wel eens dat je ergens bent, iets lekkers proeft en hier echt het recept van wil hebben? Dan krijg je een briefje meer naar huis, of je krijgt later een mailtje of appje en je bewaard ze heel zorgvuldig in een mapje vol persoonlijke recepten, want dat zijn je meest dierbare recepten.


Zo heb ik ook een mapje vol recepten dat bijna uit elkaar valt. De recepten zijn soms al best oud, van familie, vriendinnen, collega’s of soms van vreemden die ik leerde kennen op een feestje.

Van alle ruim 800 recepten zijn dat de recepten die ik het meest koester, omdat er een verhaal achter zit.

Mijn Heel Holland Bakt bakboek

Mijn Heel Holland Bakt bakboek is geen echt bakboek. Het is een boek dat je zelf vult met je favoriete bakrecepten. Het is een combinatie van bakbasics, veel tips om het bakken te laten slagen, hier en daar een inspirerend recept. De recepten zijn heerlijk, maar het boek is vooral geschikt om recepten in te bewaren en herinneringen te delen van bijzondere feestdagen als je verjaardag, Valentijnsdag, moeder- en vaderdag, Sinterklaas, Kerstmis en Oud en nieuw.Herinneringen van nu, zijn je later zo dierbaar! En daarbij, op die manier raak je jouw lekkerste recepten nooit meer kwijt, want je verzamelt ze!

Mijn Heel Holland Bakt bakboek

Het persoonlijke bakboek vertelt je net als veel basis bakbkoeken, alles over bakingredienten, basistechnieken, decoratietechnieken en een aantal tips om je baksel prachtig te verpakken.


Mijn Heel Holland Bakt bakboek

Geheel in stijl van de Heel Holland Bakt-boeken is het boek opgebouwd; mooie foto’s, duidelijke uitleg waardoor recepten voor iedereen goe te doen zijn en veel grappige illustraties.

Mijn Heel Holland Bakt bakboek

Er is ruimte voor recepten met persoonlijke stukjes, tips en natuurlijk een mooie foto. Achterin het boek vind je plek om bak-herinneringen te bewaren van die bijzondere feestdagen die je meemaakt. Of het nu moederdag is, Kerstmis of een eigen feestmoment. Maak een foto en noteer die grappige situatie die je al snoepend meemaakte.


Mijn Heel Holland Bakt bakboek

Hoewel Mijn Heel Holland Bakt bakboek niet echt een boekboek is, staan er toch hier en daar een paar bijzondere tips in. Hierdoor wordt het boek een stuk kleurrijker en een paar lekkere tips… zijn altijd welkom. Wat dacht je van deze rozen op je taart! Het is even een karweitje maar dan  heb je ook wel iets bijzonders!

Mijn Heel Holland Bakt bakboek

Van bakboek tot afscheidsboek of zelfs poëziebakboek!

Een eigen bakboek? Wat een goed idee, maar waarom voor jezelf? Het boek lijkt me ook heel geschikt om te vullen bij een collega die afscheid neemt, of wat dacht je van een poezie-bakalbum?!  Laat dierbaren om je heen hun allerlekkerste recept in je boek schrijven, en hier een dierbaar verhaal bij schrijven. Omdat er een elastiek om het boek zit, kun je ook nog wat verdwaalde papiertjes in het bakboek bewaren, zonder dat ze er meteen uitvallen.


Zoete herinneringen voor altijd bewaard.

Het Mijn Heel Holland Bakt bakboek is geen huis, tuin en keuken-bakboek; het is een bakboek in wording. Deze heeft tijd nodig om te groeien en kun je zelf helemaal naar eigen inzicht pimpen. Vergeet daarom niet bij feesten en partijen, niet alleen de bijzondere recepten te vragen, maar maak er ook een feestelijke foodfoto bij! En vergeet vooral ook niet het gezelschap te fotograferen! Het één hoort bij het ander; een zoete mengeling van Yin/Yang.

Mijn Heel Holland Bakboek is verkrijgbaar bij de boekenhandel

ISBN: 978902159628

Graag wil ik de Uitgeverij Kosmos bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven. De fotografie is net als andere jaren van Harold Pereira. De illustraties zijn gemaakt door Bella Donna Nag.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page