top of page

Heel Holland bakt appeltaart, bakboek vol recepten met appel & peer


Heel Holland bakt appeltaart, bakboek vol recepten met appel & peer
Heel Holland bakt appeltaart, bakboek vol recepten met appel & peer

Heel Holland bakt appeltaart, bakboek vol

recepten met appel & peer

Zelf heb ik al zoveel taarten gebakken, maar welke taart staat bij mij bovenaan: de appeltaart! Ik weet niet of het komt omdat het comfortfood is, het zit vol herinneringen vaak met familie. Appeltaart is er ook altijd geweest; we aten het vroeger vaak omdat we een boomgaard hadden en daardoor veel appels. Het recept voor appeltaart op mij blog komt uit een oud kookboek van mijn moeder. Familie=thuis en dat voelt vertrouwd.


Zelfs Eva kon de appel niet weerstaan….

De appel is een vrucht die we bijna allemaal graag eten, zelfs Eva kon de appel niet weerstaan. Je kunt hem zo eten, maar zachtjes gebakken of gestoofd wordt de appel nog magischer.


Een heel bakboek vol appeltaart recepten; wat kun je daarbij verwachten? En hoewel peer anders smaakt, maar wel vaak een beetje op dezelfde manier in recepten past; heeft de peer een bijrol gekregen. De peer is zeker niet minder lekker en deze bijrol ook behoorlijk de show stelen.


inhoud Heel Holland bakt appeltaart

Zelf koop ik Nederlandse appels, ja ik ben best wel een beetje ouderwets maar waarom zou ik een appel van ver halen omdat hij zo mooi rozig is terwijl er kwalitatief goede appels groeien in Nederland. Maar naast de jonagold en de goudrenet die zo lekker in de appelflap bakt, zijn er nog meer rassen. Wat kun je van de rassen verwachten en welke bakt het best? Je vindt het terug in het hoofdstuk appel-en perenrassen.Zin om de appels en peren uit de fruitschaal te halen? Wat kun je zoal gaan bakken? Van Klassieke appeltaarten naar appeltaarten met een moderne insteek. Appel in taarten, op taarten, in cakes, in een dak van bladerdeeg, bedekt met crumble, verstopte appels, appels met prachtige schil als blikvanger, als gezonde reep, als showstopper dessert. De appel laat zich heel divers gebruiken.


Voorbeeld inhoud Heel Holland bakt appeltaart

I de categorie: de appels als blikvanger: de appelgalette. Wow, wat een plaatje!  Lekker snel en rustiek met een mooie overloop van kleuren. Ik vermoed dat je de taart dan niet te lang moet bakken want anders verliest de schil van de appel zijn kleur.


Ieder recept heeft een uitgebreide, duidelijke beschrijving, met soms meerdere pagina’s. Helemaal in de stijl van de Heel Holland Bakt bakboeken.


Voorbeeld inhoud Heel Holland bakt appeltaart

Over de naakte cake en de kleur op je nagels:

Uit appeltaart foto links Nude appelcake met chai crème: “De botercrème op deze appelcake heeft een supermooie nude-kleur: die zou zo op je nagels kunnen. Bovendien kun je met die stijlvolle crème heel goed de appelchips op de taart plakken.”


De naakte cake kost iets meer werk maar ik zie ook veel smaakvolle en makkelijke recepten. De Blauwe bessencake -appelblokjes is best gemakkelijk en door het gebruik van de blauwe bessen in combinatie met de appel lekker kleurig. Ik hou van plaattaart, ze laten zich goed delen.


Appelroosjes, we kennen ze allemaal wel, maar heb jij ze wel eens gemaakt? Wat vind je van dit bosje rozen: Bouquet de roses.


appeltaart uit eerdere bakboeken

Ik vermoed dat er in het boek ook een aantal gouwe ouwe appeltaarten in verwerkt zijn, want ik kwam deze twee toppers tegen, maar ook nog een recept uit het bakboek van HHB-winnaar Hans. Wel jammer dat bij deze recepten niet vermeld is van wie het afkomstig is. Zo mist de persoon van wie het recept is toch een beetje de credits.


Als voorbeeld neem ik de taart aan de rechterkant op de foto; de appeltaart met havermoutbodem is echt een toprecept van Anna Yilmaz. Ik heb deze taart eerder gemaakt en over geschreven; uitgedeeld op verschillende plekken en het was altijd een groot succes. Toprecept Anna!


Foto links: Amandel appeltaart: een klein deel amandelmeel zal de bodem extra lekker maken. De bodem is bedekt met een flinke laag appelmoes die rijkelijk belegd wordt met dunne plakjes appel. Wat een leuke taart om met je kinderen te maken op een middag dat zij zich stierlijk vervelen.


Heel Holland bakt appeltaart, maar ook recepten. met peer

De peer neemt soms even alle aandacht.

Foto links vind je terug in het hoofdstuk: Fancy showstoppers; en terecht! Met deze Koffie karameltrifle kun je maar liefst 18 mensen verwennen!Foto rechts: Kleine eenpersoonstaartjes doen het altijd goed. Perentaartjes met havermout en amandel. De combi van havermout, amandelmeel en boter in de bodem is echt yummy en past heel goed bij de tedere peer.


Heel Holland bakt appeltaart, bakboek vol recepten met appel & peer

Van al het fruit dat er op de schaal ligt is de appel voor mij favoriet in gebak. Heel Holland bakt appeltaart, bakboek vol recepten met appel & peer zal ook vast menig hart sneller doen kloppen. Het boek is geheel in de stijl van de andere boeken van Heel Holland Bakt: over het algemeen goed te doen voor iedereen, het heeft prachtige foto’s, duidelijke uitleg en je vindt regelmatige nuttige tips.


In Nederland en België worden veel mooie appel- en peer-soorten verbouwd, daar mogen we best een beetje trots op zijn? Al dat lekkers is heel geschikt om de meest waanzinnige baksels mee te maken; voor elke wat wils en ouderwets lekker!

Heel Holland bakt appeltaart, bakboek vol recepten met appel & peer is te koop in de boekenwinkel.  Bestel je het via Bol.com, dan wordt het je gratis toegezonden en heb je kans dat je morgen al aan de bak kunt.

ISBN: 9789021575964


Graag wil ik Uitgeverij Kosmos bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven van het appeltaartboek van Heel Holland bakt, vol recepten met appel en peer. De fotografie is gemaakt door Mitchell van Voorbergen, Maaike van Haaster fotografie en Harold Pereira.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comentarios