top of page

Modern baking van Donna Hay


Modern Baking van Donna Hay
Modern baking van Donna Hay
Toen ik hoorde dat er een bakbak van de Australische Donna Hay op komst was, maakte mijn hart een sprongetje. Donna is enorm populair over de hele wereld. Haar style, haar fotografie, de eenvoud van geweldige recepten. Het zal haar personality ook vast zijn., want Donna kookt en bakt op de televisie de sterren van de hemel en het lijkt al zittend op de bank allemaal zo goed te doen.

En toen ging de deurbel, deze flinke bakbijbel Modern baking van Donna Hay is zo dik, hij past met geen mogelijkheid door de brievenbus, maar er staan dan ook meer dan 250 recepten in!


Ik ging er echt even voor zitten, dit is geen boek waar je even een receptje in op zoekt, ik vond het overweldigend. Ik zou eigenlijk alle recepten wel willen maken, stuk voor stuk.

Er zit maar één ding op; ik laat het je zien!Modern Baking van Donna Hay

Modern baking bestaat uit vijf hoofdstukken welke elk weer in drie delen zijn verdeeld. Het eerste deel bestaat uit likkebaardend lekkere recepten die soms een tikje zondig zijn, gevolgd door een deel quick fix met snelle recepten en tot slot een deel bakken met verse en lichtere keuzes.


Ga je aan de bak, dan kies je voor een van de hoofdstukken: chocolade, karamel, toffee en koffie of suiker en specerijen, vruchten en bessen of melk en room. Vervolgens maak je een keuze of je gewoon, snel of lichter wilt bakken.

Modern Baking van Donna Hay

Donna Hay over Modern baking: “Al ligt mijn hart bij de klassieke school, ik geef altijd trendy twists aan mijn zoete recepten en die wil ik graag met je delen.”


Al bij het eerste recept uit Modern baking, blijkt deze stelling waar:  Pretzeltaart met pure chocolade. Een brownie-achtige taart versierd met pretzels. De pretzels zorgen voor een lekker zout knappertje en ziet er prachtig uit!


Modern Baking van Donna Hay

Links onder een voorbeeld van de hoofdstukken met quick fix recepten. Vier recepten op een rij; inspiratie met lekker snel resultaat.


Donna Hay over het hoofdstuk suiker en specerijen: “Een snufje kaneel hier een poedersuikerlaagje daar; vaak zit de magie van het bakken in de details. Voeg eens een beetje verwarmende nootmuskaat toe, een vleugje gemalen gember; of chaithee! En tussen al die aanlokkende ideeen vind je ook veelvuldig mijn lievelings-“maakt altijd blij”- specerij: vanille.”

Links boven: Vanille amandeltaart met dragon en munt. De combinatie van muntblaadjes en poedersuiker geeft een bijzonder effect op deze taart.Foto rechts: Citroen amandeltaartjes met ricotta. Ook zonder een dakje van geschaafde amandelen en poeder suiker lijkt met het taartje heerlijk, maar met dak is het een waar plaatje!


Modern Baking van Donna Hay

Als ik de bladzijde Donna’s bakboek even snel door mijn vingers laat glijden kom ik geen enkele saai recept tegen. Op de een of andere manier weet Donna overal een klein accent op te leggen waardoor het er heel smakelijk uit ziet.


Visueel aantrekkelijk door de uitgestoken hartjes zijn op de Vijgen amandeltaartjes op de bovenste foto aan de linker kant, of de crumble op deze bijzondere Crumblecake met peer en halva.


Op de foto onder een rustieke Open taart met blauwe bessen en tijm. De diepe kleur van de bessen wordt geaccentueerd door de fijne jonge lichtgroene tijmblaadjes. Een klein accent met groots effect.


Modern Baking van Donna Hay

Donna Hay over de hoofdstukken Fresh & light: “Als ik iets lekkers bak voor ’s middags op het werk, of net een tikje gezonder zoet wil voor mijn kinderen, maak ik gebruik van de natuurlijke zoetheid van vers fruit. Hier vind je mijn favoriete fruitige snacks, arm aan bewerkte suikers, maar rijk aan smaak; van bananenbrood (altijd goed!) tot verleidelijke choco-kersenrepen.”

Boven: Kokosrepen met kersen en rauwe chocolade. Gelukkig kun je het recept het hele jaar door maken, want je kunt ook goed diepvries kersen gebruiken. Wat geven die kersen een mooie kleurig laag.Onder: Chocolade meringuetaart. De bite van de meringue lijkt me heel goed passen bij de smeuïge chocoladetaart vol pure chocolade.


Modern Baking van Donna Hay

Recept na recept, alles is even aantrekkelijk en het lijkt allemaal heel goed te doen.

De echte Donna Hay fan heeft vast al een plekje vrij gemaakt in de boekenkast en terecht; van deze bakbijbel zul je lang plezier hebben. Heb boek bevat geen poespas over ingrediënten en bakbenodigdheden. Donna gaat direct aan de slag en dat is waarschijnlijk het eerste dat jij ook gaat doen als je Modern Baking in handen zult krijgen.


Het boek is wat prijzig, maar het is een van de dikste boeken die ik in de kast heb staan en 250 recepten zijn er heel veel! Zie het als een investering, want je zult veel mensen gelukkig maken met baksels uit dit bijzondere boek.


Modern Baking van Donna Hay 

is verkrijgbaar bij de boekenhandel.

ISBN: 9789000360550


-- DANK --
Graag wil ik de Uitgeverij Unieboek | Het spectrum bv bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven. De fotografie is van Chris Court, Ben Dearnley, Willam Meppem, Con Poulos en Anson Smart.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Commentaires


bottom of page