top of page

Muesli ontbijtkoek met diepvries mango

Muesli ontbijtkoek met diepvries mango
Muesli ontbijtkoek met diepvries mango

Omdat ik niet iedere dag slagroom, chocolade, boter en suiker kan eten, heb ik voor mezelf een portie gezonde koeken gemaakt. Een deel van de koeken verdween meteen de diepvries in, want ik vind het heel fijn on the go koeken te hebben. Deze koek is gevuld met een lekkere muesli als voedzame ingrediënt, gehakte noten die structuur geven en fruit om het allemaal wat smeuïger en frisser te maken. Ik noem het muesli ontbijtkoek met diepvries mango, want wat mij betreft kun je het zoals snel ontbijt eten.


De muesli-koeken bevatten geen vet en nauwelijks suikers. Na een dag vind ik de koeken zelfs nog lekkerder geworden. Waarschijnlijk heeft het vocht in de muesli heeft kunnen trekken. Een volgende keer zou ik het beslag voor het bakken een half of zelfs nog wat langer uurtje laten staan voordat het de oven in gaat. Dan kan het vocht in de geplette havermoutvlokken trekken.

Diepvriesfruit is ideaal en altijd paraat. Zelf koos ik voor diepvries-mango omdat ik deze smaak lekker vind, maar je kunt natuurlijk ook ander fruit kiezen. Bijvoorbeeld kersen uit de diepvries of blauwe bessen. Rood fruit geeft ook meteen meer kleur aan je baksel.


Muesli ontbijtkoek met diepvries mango

Muesli ontbijtkoek met diepvries mango

Benodigdheden voor een vorm van 20 x 20 cm:

 1. 250 gram mooie muesli; bijvoorbeeld met gemengde nootjes of gedroogde vruchten

 2. 100 gram bloem

 3. 2 afgestreken theelepels bakpoeder

 4. 3 zakjes vanillesuiker

 5. 50 gram suiker

 6. 250 gram diepvries mango

 7. 3 eieren

 8. 100 gram kwark

 9. 75 gram grof gehakte walnoten of noten naar keuze

 10. 1-1,5 theelepel kaneel naar smaak; zelf gebruik ik altijd redelijk veel

 11. snuf zoutKoek als ontbijt maken
Muesli ontbijtkoek met diepvries mango

Muesli plaatkoek met diepvries mango maken

 1. Bedek je bakblik met bakpapier. Zo weet je zeker dat je het straks uit de vorm krijgt. Klop de eieren met de suiker tot het luchtig en het er romig en licht van kleur uitziet. Snij de diepvries mango iets kleiner dan dat ze uit de verpakking komen, maar niet te fijn, je wilt ze ook nog proeven later.

 2. Spatel de muesli, de gezeefde bloem, het zout, kaneel en het bakpoeder boven de beslagkom en spatel dit goed door. Roer de kwark en de gehakte noten hier doorheen.

 3. Laat de mix even een half uur staan zodat het vocht in de muesli kan trekken.

 4. Verwarm de oven voor op 175 graden bij een hete lucht oven of op 195 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 5. Roer het beslag kort door, vul je bakblik en bak de muesli ontbijtkoek met diepvries mango in ongeveer 30-35 minuten gaar en goudbruin.

 6. Snij de koek in 16 stukjes.

Tip: je ontbijtkoek wordt nog lekkerder als je de muesli met 2 eetlepels honing vermengd met 1 theelepel water mengt en dit kort licht roostert in de oven. Rooster dan meteen je noten ook mee!

Muesli ontbijtkoek met diepvries mango
Ontbijtkoeken met muesli en mango

Bewaartip: verpak de koeken in kleine zakjes en bewaar ze in de diepvries. Zo heb je altijd een gezonde koek bij de hand voor onderweg!


Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page