top of page

Njam bestaat 4 jaar!


Njam toost mee 4 jaar 2015
Allez Nederlanders, ik wil jullie graag voorstellen aan verleidelijk Bourgondië, oftewel onze zuiderburen België. Het land waar je als groentje tot topchef wordt opgeleid. En waar? Gewoon thuis achter de buis, lekker knus met een dekentje op de bank. Want Njam bestaat 4 jaar!Genieten wij in Nederland dagelijks 24 uur lang per dag van 24 kitchen, in België is Njam het kookkanaal en zij nemen het koken en bakken heel serieus.

Njam bestaat inmiddels 4 jaar en dat  moet natuurlijk gevierd worden op zijn Belgisch. Dat betekent Bourgondische eten met veel gezelligheid.

Een beetje jammer wel voor ons Nederlanders dat we Njam veelal niet met een dekentje op de bank kunnen bekijken. De zender is bij ons helaas niet te zien. Gelukkig biedt internet de oplossing. Opgeleid worden van groentje tot topchef kun je ook bij de vele filmpjes op de website van Njam of via Njam op youtube.


Het is 18 januari 2015 en ik ben uitgenodigd op het feestje. Mijn fototoestel heeft het druk. Er valt zoveel te zien. Het niveau van de kijker inderdaad indrukwekkend. En wat ik zelf zo kan waarderen: Het feestje is speciaal voor de trouwe kijkers. Zij krijgen vandaag de hoofdrol.

kandidaten Njam bestaat 4 jaar 2015

Na een oproep mochten de kijkers zich aanmelden. De aanwezigen waren de gelukkigen. Een extra spannend ingrediënt is natuurlijk dat iedereen wat lekkers mocht maken,  om zijn favoriete chef hiervan te laten proeven. Oei, oei, de lat ligt hoog.

Ik kan wel verklappen dat ik ook een poging heb gewaagd,  maar uiteindelijk besloot mijn rozenbonbons thuis te laten. Ik vond ze niet “chefproof” genoeg. 🙂

Er hing een heerlijk rustige sfeer in Studio 100. De genodigden druppelden binnen met kratten en tassen vol lekkers. Zorgvuldig voorbereide gerechten kwamen tevoorschijn werden ter plekke omgetoverd tot een elegante presentatie.

Njam bestaat 4 jaar inzendingen 2015

De ene helft van de tafels was gevuld met zoete gerechtjes, de andere kant met hartige. Wat een prachtige inzendingen! Helaas, de “pers” was er om het evenement te verslaan, niet om te proeven.


Alsof het uit een culinair magazine komt. Zeer elegant.

Hanne Troonbeeckx

De gastvrouw van de dag, Hanne Troonbeeckx vermaakte zich opperbest tussen al dat lekkers.

Quyên Njam tv 2015

Moeder en zoon lieten chef Quyên stralen.

Hanne Troonbeeckx njam tv

Hanne van Troonbeeckx maakte een rondje langs alle kandidaten. Wat hadden ze gemaakt, wat vonden ze van dit feest? Welke chef zou het straks gaan proeven?

Quyên Njam 2015

De chefs gaven toe deze dag nog weinig gegeten te hebben. Zij wisten dat er een hele tafel vol lekkers geproefd mocht worden. Hmm, lekker, misschien dan toch nog maar een hapje?

Jan Buytaert, Jan Tournier, Dagny Ros, Njam

Iedere chef kreeg een vlaggetje.  Deze mocht de chef prikken in de presentatie die zij het best vonden.

Terwijl Dagny Ros nog in gesprek was met Jan Buytaert, leek Jan Tournier te weten waar hij zijn vlaggetje in ging prikken.

winnaars Njam 4 jaar 201

Mag ik je voorstellen aan de winnaars van de felbegeerde Njamvlag 2015!