Nonnevotten recept
top of page

Nonnevotten recept


Nonnevotten recept
Nonnevotten zijn een heerlijke lekkernij die vaak rond carnaval wordt gebakken. Het is en Limburgse gebakje, maar de nonnevot vindt de weg steeds vaker naar het noorden. En dat is heel begrijpelijk want het is heel erg lekker! De nonnevot is een zacht luxebroodje in de vorm van en knoop. Het is gefrituurd en direct na het bakken door kaneelsuiker gerold; heerlijk! Het nonnevotten recept is heel gemakkelijk en iedereen kan het maken. Voor de liefhebber een ideaal carnavals-gebakje of een lekker gebakje voor wie geen carnaval viert.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Heb je onlangs nog oliebollen gebakken en staat de olie te niksen? Een goed moment om dit nonnevotten recept eens uit te proberen!

Nonnevotten recept

Nonnevotten recept

Benodigde ingrediënten voor 6-7 stuks:

  1. 200 gram bloem

  2. 25 gram zachte boter

  3. 100 ml lauwe melk

  4. 6 gram droge gist

  5. 20 gram suiker

  6. 4 gram zout


Ook nodig:

  1. Frituur met frituurolie

  2. Kaneelsuiker: meng wat kaneel door fijne suiker


Maak knoopjes van het deeg en laat het rijzen

Nonnevotte recept

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed hier een soepel deeg van. Dit duurt al snel een kleine 15 minuten. Is het deeg te plakkerig dan kun je wat bloem toevoegen.

  2. Laat het deeg een uurtje rijzen.

  3. Verdeel het deeg in porties van ongeveer 60 gram. Een beetje afhankelijk van hoe groot je de knopen wilt maken.

  4. Smeer het werkblad in met weinig olie. Bol het deeg iets op en rol het deeg vervolgens uit tot ongeveer 30 cm. Dit doe ik zelf in drie delen omdat het deeg zich dan wat makkelijker laat stretchen. Rol ze steeds een stukje verder uit door het deeg vanuit het midden naar de buitenkanten te rollen.

  5. Maak een knoop van het deeg zonder dat je aan de rollen trekt.

  6. Bedek de knopen met een theedoek of plastic dat licht is ingesmeerd met wat olie zodat het brood er niet op gaat plakken.

  7. Laat de nonnevotten nogmaals een klein uurtje rijzen.

  8. Verwarm de frituur tot 180 graden. Bak 2-3 stuks knopen tegelijk, afhankelijk van hoe groot je frituur is. Draai ze om zodat beide kanten mooi bruin bakken.

  9. Laat de nonnevotten kort uitdruipen op een keukenpapiertje en rol ze door de kaneelsuiker.

  10. En geniet terwijl de nonnevotten nog een klein beetje warm zijn.



Nonnevot een heerlijk zacht gefrituurd broodje met Carnaval

Hoe kun je nonnevotten bewaren

Nonnevotten kun je het beste vers eten dan zijn ze absoluut het allerlekkerste! Mocht je er toch een aantal overhouden, dan kun je ze goed afgesloten nog een paar dagen bewaren. Ook is het mogelijk ze in te vriezen. Pimp ze dan na het ontdooien kort in een medium warme oven of airfryer. Het beste kun je de nonnevot dan pas door de kaneelsuiker rollen.


Nonnenvot een heerlijk zacht gefrituurd broodje met Carnaval

Gerelateerde posts

bottom of page