Als we naar Scheveningen gaan voor een stevige strandwandeling kunnen we bijna niet langs de churroskraam lopen zonder een familie portie te kopen. Het weer is vaak behoorlijk onstuimig en dan smaakt zo’n lekker warm portie Spaanse churros heerlijk. Dat je geen Hollands weer hoeft te hebben om churros te eten bewijzen de Spanjaarden. Zij eten vaak Churros bij het ontbijt! Met dit recept laat ik je zien hoe makkelijk het is om ze zelf thuis te maken. Wat een traktatie.
Vandaag mag ik de Spaanse churros van het to do lijstje afstrepen. Het is ook een goed moment om churros te bakken omdat er binnenkort oliebollen gebakken gaan worden en ik deze olie hiervoor opnieuw kan gebruiken.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Recept Spaanse churros
Benodigdheden:
200 gram bloem
40 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
150 gram melk
150 gram water
75 gram boter
Snuf zout
voor de suikerkaneeltopping:
150-200 gram suiker
Kaneel naar smaak (2-3 theelepels)
Maken van Spaanse churros
Voordat ik begin zet ik alles klaar. Dan hoef ik straks niet te haasten en gevaarlijk te doen zo dicht bij de frituur. Doe het water, de melk en de boter met het zout in een pan en breng het aan de kook. Zodra het kookt mag doe je in één keer de bloem in de pan, roer het ruim 1 minuut door en zet het vuur uit. Zo gaar je de bloem. Laat het geheel 1-2 minuten afkoelen.
Voeg 1 ei toe en roer nu flink door het geheel. Het ei moet niet stollen, dus flink blijven roeren totdat het ei egaal is opgenomen. Zo werk je ei voor ei in het deeg. Roer de vanille en fijne suiker hier doorheen en laat het deeg even rusten.
Komt dit recept je bekend voor? Op deze manier maak je ook het deeg voor soesjes en moorkoppen.
Terwijl het deeg even rust kan je de spuitzak klaarzetten met een grove spuitmond.
Een lekkere grote spuitzak werkt veel prettiger dan een klein exemplaar, dus mocht je er een willen kopen, kies voor een lekker groot exemplaar. Deze spuitzak is 45 cm.
Als je de spuitzak in een grote meetkom of vaas zet heb je 2 handen vrij om de inhoud in de zak te doen.
De frituur staat aan op 180 graden, de attributen wachten geduldig. Zet ook de suiker met kaneelmix in de buurt.
De keukendoekjes of servetten liggen op een bordje om straks wat resten olie op te nemen.
Er worden staven van gespoten in de frituurpan. Ik denk dat je ze ook kunt bakken in een pan met een laag olie. Keer ze af en toe en na ene paar minuten zien ze er heerlijk bruin uit. Ze rusten even kort op een keukendoekje.
Rol ze door het suiker/kaneelmengsel of strooi het erover heen.
Kommentare