top of page

Paarse fantasie verjaardagstaart


paarse verjaardagstaart
Als jarige jop mag ik zelf mijn verjaardagstaart maken. Een kleintje want ik vier mijn verjaardag niet, alleen mijn familie komt eten. Pinterest is een geweldig bron van inspiratie. Daar haalde ik de basis voor deze Paarse fantasie verjaardagstaart dan ook vandaan.

Het biscuit werd lekker lang gemixt en ging in een vorm van 15 cm. Het werd 30 minuten gebakken op 170 graden en was toen ongeveer 9 cm. hoog.


De paarse fantasie verjaardagstaart kreeg 2 taartlagen. Onlangs heeft iemand mij ingefluisterd dat de tropische vlaaivuling samen met abrikozenjam heerlijke vullingen zijn. Lekker fris en de taart is ook houdbaar buiten de koelkast. Een laag jam en een laag tropische fruit vlaaivulling. De vlaaivulling is wat dun dus heb ik beide biscuithelften licht ingesmeerd met botercrème zodat de taart niet zo nat zou worden.


paarse verjaardagstaart

De taart werd bekleed met Zeelandia marsepein en geverfd met lavender van Edable art.


paarse verjaardagstaart

De maatlepels werden gebruikt om mooie parels van te maken.


paarse verjaardagstaart

De parels werden gedust met pearl dust.


paarse verjaardagstaart

En de parels werden bekleed met wat fantasiedruppels.


paarse verjaardagstaart

De gebruikte kleuren.


paarse verjaardagstaart

De verf was nog nat de de parels bleven zo aan de marsepein kleven.


paarse verjaardagstaart

Happy birthday to me 🙂


Thank’s Cakebot for the inspiration.

Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page