top of page

Paasbroodje met ei


Paasbroodje met ei
Met Pasen vind ik vaak de brunch de gezelligste maaltijd. Je kunt zoveel lekkers bedenken voor op de Paastafel. Wij vieren Pasen altijd lekker los. Iedereen neemt wat mee, wat maakt niet uit. Past het niet bij elkaar of hebben we dubbel? Geen probleem. Het gaat erom dat we gezellig bij elkaar zijn. Aan de Paas-tafel mogen broodjes en ei niet ontbreken. Wat dacht je van de combinatie Paasbroodje met ei?
Kun je een ei laten stollen in de oven terwijl het brood bakt? Wat leuk!

Gekleurd deeg

Ik koos voor een duokleur. Lekker geel, want dat geeft zo’n paasgevoel. Omdat ik liever niet teveel kleurstoffen gebruik ben ik gaan experimenteren met Kurkuma, oftewel geelwortel. Normaal gebruik je kurkuma vaak in de Indische keuken, maar vandaag gaat het in het brood.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Paasbroodje met ei

Paasbroodje met ei

Benodigdheden voor 6 stuks

 1. 280 gram bloem

 2. 5 gram gedroogde gist

 3. 30 gram boter

 4. 2 x medium ei (één voor in het brood en eentje om het brood mee in te smeren)

 5. 6 eieren Medium of Large naar eigen smaak voor in het brood

 6. 125 gram (volle) melk van ongeveer 20-25 graden

 7. 5 gram zout

 8. 5 gram suiker

 9. Ongeveer 1-1,5 theelepel kurkuma, bepaal zelf je kleur door het in delen toe te voegen

Extra nodig:

 1. Aluminium folie

 2. Punaise

 3. Stukje karton

Paasbroodje met ei

Paas broodje met ei; zo maak je ze

Kneed een soepel deeg met de bloem, het gist, de boter, één ei, melk, zout en suiker.  Zelf laat ik mijn machine een kleine 20 minuten kneden. Het ei, de suiker en boter zorgen voor een rijk deeg.  Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het verdubbeld is in omvang.


Verdeel je deeg door 2 en meng door 1 deel de kurkuma. Verdeel beide degen in zes stukken. Dek het brood steeds goed af met een stuk plastic of een theedoek. anders gaat het erg uitdrogen en wordt het verwerken een stuk moeilijker.


Rol van ieder bolletje een lange rol van ongeveer 30 cm. Dat zijn 6 x 2 rolletjes in totaal. Het rollen vond ik het handigst gaan als je het werkblad licht insmeert met olie.  Bewaar de rollen steeds afgedekt.


Om het broodje te maken pak je 2 rollen van verschillende kleuren. Draai de rollen met beiden handen een ander richting op. Draai de uiteinden naar elkaar toe, knijp het samen en verstop het naar  beneden aan de achterkant.

Prik een ei in met bijvoorbeeld een punaise

Prik met een punaise in ieder van de 6 eieren een gat op de brede kant van het ei. Dit gaat het handigst als je een punaise op een stukje karton doet. Dan glijdt de punaise niet weg. Oeps, er mislukte een ei, maar geen probleem. Dit werd het ei om later het broodje mee in te smeren.


Leg de broodjes op een bakplaat en doe het ei in het midden. Het broodje gaat nu om het ei rijzen. Dit duurt toch weer een klein uurtje. Ik dekte de broodjes af met plastic dat ingesmeerd is met wat olie. Dit voorkomt dat het brood aan het plastic gaat plakken.

Wil je zekerheid en een stevig ei; kook je ei dan 3-4 minuten voordat je het ei in het broodje gebruikt.

Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven). Kluts het eigeel met een theelepel water en smeer de broodjes hiermee in. Bak de broodjes 8-10 minuten in de oven.

Het ei is mee gebakken in het broodje

Ik bakte de paasbroodjes met ei 14-15 minuten voor de zekerheid. Ik hou van stevig gekookte eieren. Na het bakken heb ik zelfs nog kleine stukjes aluminiumfolie over de broodjes gedaan om de warmte in het ei te houden, maar het brood  wel de kans te geven wel af te koelen.

Taaadaaaa. Ziet dat er niet Paas-waardig uit? Gelukkig verkleurde de kurkuma niet bij het bakken. Sommig natuurlijke kleurstoffen hebben die neiging namelijk wel. Chique in zijn eenvoud.


Ben jij in voor wat meer pret aan tafel?

Paasbroodje met ei

Pak dan een stift en teken wat gezelligs op de eieren. Zo ontlok je een glimlach bij je tafelgasten.


Fijne Paasdagen!

Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page