top of page

Paashaas broodjes bij het paasontbijt


Paashaas broodjes bij het paasontbijt
Bij het paasontbijt verwacht ik een groep gezellige familie en vrienden. Het is bij ons altijd een beetje een chaotische boel omdat alle genodigden wat meenemen maar we vertellen elkaar nooit wat. Zo kan het zijn dat er ineens heel veel hartige taarten zijn of meerdere cakes. Ik ga vaak voor het brood. Heb ik het even makkelijk dit jaar: ik heb ze al gebakken en ze wachten geduldig in de diepvries op de paaslunch, met strikje en al: Paashaas broodjes bij het paasontbijt. Met dit verrassend makkelijk recept heb jij ook van die leuke broodjes op tafel met Pasen.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Paashaas broodjes bij het paasontbijt

Zachte luxe witte Paashaasjes. Het recept voor de zachte haasjes kun je heel goed gebruiken om basic luxe zachte bolletjes te maken. Het brood is een basisrecept uit het boek van Levine van Doorne, Brood uit eigen keuken.


brood rollen

Paashaas broodjes bij het paasontbijt

Benodigdheden:

 1. 560 gram tarwebloem

 2. 9 gram droge gist, ik gebruikte 18 gram verse gist

 3. 60 gram roomboter, gesmolten maar weer afgekoeld

 4. 100 gram ei (ongeveer 2 medium eieren)

 5. 250 gram volle melk van ongeveer 20-25 graden

 6. 10 gram zout

 7. 10 gram suiker

 8. 10 rozijnen, even kort weken in water om verbranden in de oven tegen te gaan

 9. Klein beetje melk om de paashaas in te smeren voor het bakkenbrood insmeren met melk

Paashaas broodjes bij het paasontbijt

 1. Kneed het deeg goed door elkaar tot je er een vliesje van kunt trekken, zo’n 15 minuten. Ik gebruik om te kneden graag de broodbakmachine. Deze kneedt en heeft de juiste temperatuur en luchtvochtigheid.

 2. Daarbij kun je het deeg hierin het eerste deel laten rijzen. Heb je geen machine, wrijf dan een schaal goed in met zonnebloemolie. Rol een bal van je deeg en zorg ervoor dat het deeg overal een beetje licht bedekt is met olie. Dek de schaal af met wat plastic of een douchmuts en laat het ongeveer een uur staan.

 3. Na het uur ging ik de hazen vormen. Verdeel het deeg in 10 stukken.  Verdeel elk deel in een klein bolletje (de staart) en de kop en het lijfje verdeelde ik gevoelsmatig. Het lijfje is ietsje groter. Smeer je werkblad in met een beetje zonnebloemolie.

 4. Het deeg was heel goed gerezen, en dus kneedde ik de lucht uit het deeg door alle onderdelen goed op te bollen met je hand en daarna te vormen. Maak van het deeg een ovaal en snij hier twee oren in.

 5. Maak van het lijfje een lange rol en maak hier een spiraal van. Leg de kop tegen het lijfje aan (smeer het van tevoren in met een beetje water zodat het brood aan elkaar vast gaat bakken).

 6. Geef de paashaas een staartje.

 7. Maak een klein sneetje in het kopje en plaats hier een rozijntje.

 8. Nu mogen de broodjes nog een klein uurtje rusten onder een theedoek.

 9. Door de paashaas in te smeren met melk krijgt het brood een mooi kleurtje bij het bakken.

 10. Bak ze in zo’n 15-18 minuten gaar in een oven van 200 graden( hete lucht oven).Paashaas broodjes bij het paasontbijt
Meneer en mevrouw Haas op zijn paasbest met een mooie strik!

Het basisdeeg voor zachte witte bollen is afkomstig uit Brood uit eigen oven van Levine van Doorne.

Echt een klassieker tussen de broodbakboeken. Veel bloggers om mij heen bakken graag uit haar boek en vinden haar recepten erg goed en betrouwbaar. Recepten waarbij de verhoudingen en uitleg klopt.

Brood uit eigen oven van Levine van Doorne is te koop in de boekenhandel. Je kunt het ook bestellen bij Bol.com. Het word je dan gratis toegezonden.


paashaas broodje bij paasontbijt paastafel

Fijne paasdagen!

Gerelateerde posts

Comments