top of page

Paashaas broodjes


Paashaas broodjes voor bj het paasontbijt

Met Pasen worden er veel leuke broodjes gebakken. Echt paashaasjes zijn dan zo leuk aan tafel. Deze paashaas broodjes zijn heel gemakkelijk om te maken. Door wat grof maismeel, semolina of griesmeel over de haasjes te strooien, worden ze nog mee aaibaar; krijgen ze een vacht.

De hazen zijn gemaakt van lekker zacht wit brood. Het smaakt een beetje luxe omdat er ei en gesmolten boter in het deeg zit. Liever geen boter in het brood? Voeg dan naar verhouding iets meer melk toe.


Je kunt de schattige hazen bakken met Pasen als je een wat later ontbijt of een brunch houdt. Vers gebakken is natuurlijk het allerlekkerst.

Je zou ze ook eerder kunnen maken en invriezen. Bak ze dan niet helemaal goudbruin, maar bak ze af met Pasen ook eerder bakken en in de diepvries bewaren en bak ze met Pasen heel kort voor het ontbijt nog even af.

Paashaas broodjes

Benodigdheden 6 grote broodjes:

  1. 500 gram Tarwebloem

  2. 230 – 240 gram (volle) Melk op kamertemperatuur

  3. 1 ei

  4. 40 gram zachte (niet gesmolten) Boter of 40 gram meer melk

  5. 30 gram Suiker

  6. 9-10 gram Zout

  7. 7 gram Gedroogde gist

  8. Geklutst ei om de broodjes voor het bakken mee in te smeren

  9. 12 liefst grote Rozijnen

  10. Griesmeel, grof maismeel of semolina

Paashaas broodjes met pasen

Zo maak je deze gemakkelijke paashaas broodjes

Kneed het brood met de keukenmachine, of zoals ik de broodmachine. Het voordeel van de broodmachine is dat de machine het deeg op de juiste temperatuur houdt. Dat vind ik op dagen dat de zon niet schijnt en er ook geen warmte is van de verwarming prettig bij het rijzen. Het deeg kan dan alvast een keer rijzen in de machine.

Laat het deeg een uur rijzen.


Verdeel het deeg in 6 (of 8 want de broodjes zijn vrij groot) stukken en maak hier rollen van. Rol de uiteinden wat dunner en puntvormiger. Dit worden de oren. Leg een rol in een U-vorm.


Duw de U-vorm iets tegen elkaar aan en leg de onderkant van de U over de oren heen.

Maak van één oor een flapoor.

Door wat semolina, grof maismeel of grijsmeel te strooien krijgen de haasje een eigen vacht

Hazenslaapje; laat de paashaasbroodjes rijzen

Laat de hazen een uur rijzen onder plastic dat besmeerd is met olie. De olie zorgt ervoor dat het plastic niet aan het brood gaat kleven.

Verwarm na 45 minuten de oven voor op 180 graden (hete lucht oven). Smeer de haasjes in met geklutst ei en verdeel eventueel wat grof maismeel, semolina of griesmeel over de haasjes.

Zet onderin de oven een bakje met water zodat de oven lekker vochtig is. Of spuit met een plantenspuit de oven iets vochtig.

De broodjes zijn na zo'n 15-18 minuten gaar en goudbruin.

Paashaas broodjes voor bij het Paasontbijt of brunch

Sommige haasjes waren hun ogen verloren tijdens het bakken. Met een klein sneetje in het deeg kun je de oogjes opnieuw bevestigen.


ndeugende rakkers!

Vrolijk pasen!


Paashaas broodjes met pasen
De foto's van dit blog zijn vervangen. Deze foto is er een van het oude blog

broodjes #Pasen

0 opmerkingen

Gerelateerde posts

bottom of page