top of page

Paashaas vouwen van servet


Paashaas vouwen van servet
Vind ik met de kerst het diner het allerleukst, met Pasen gaat mijn voorkeur uit naar een vrolijke brunchtafel. Tussen de heerlijke broodjes, de gekookte eieren, quiches, sinaasappelsap en de verstopte eieren door, voel je de zin in de lente. De tafel krijgt een mooi kleed, de gasten nemen bij ons allemaal wat mee en wat dat is, blijft een verrassing tot het laatste moment. Het is gewoon fijn om bij elkaar te zijn.

En ineens is de paastafel heel snel extra gezellig omdat we dit jaar voor ieder bord een Paashaas vouwen van een servet. Ik heb al diverse servetten gevouwen, ook van katoen, maar deze gele mooie papieren servetten bevallen me het meest.

Heb je nog wat oude servetten over, kom dan gaan we oefenen, ik leer je hoe je zelf paashaasjes van servetten kunt maken.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Paashaas vouwen van servet stap 1

De servet is tweemaal gevouwen als je hem koopt. Vouw de servet open met de naad aan de bovenkant en vouw deze naad naar beneden zodat hij dubbel gevouwen is.


Vouw beide zijkanten naar binnen zoals op de foto. De servet lijkt nu een soort pijl.

Paashaas vouwen van servet stap 2

Neem de punt links en rechts onder en vouw dit naar boven. Op die manier ontstaat er een vierkant.

Paashaas vouwen van servet stap 3

Vouw de zijkant naar binnen, er ontstaat een soort vlieger. Als je goed kijkt zie dat de punt onderin los van elkaar is en deze punt wordt straks de oren.


Paashaas vouwen van servet stap 4

Draai de servet om en vouw de bovenkant naar beneden. Deze bovenkant is straks het gezichtje.


Paashaas vouwen van servet stap

Draai de servet om en vouw de achterkant die uit twee puntjes bestaat in elkaar. Meestal blijft dit best goed zitten, maar wil je servet niet goed meewerken dan zou je het eventueel vast kunnen maken met een klein stukje plakband of een paperclip.


Tip: Als je de haasjes wat eerder maakt zou de paperclip de haasjes tijdelijk in goed conditie kunnen bewaren. Bij het dekken van de tafel kun je ze dan verwijderen zodat de gasten ze niet meer zien.
Paashaas vouwen van servet stap 6

Draai het haasje om en maak met je vingers van de voorkant een gezichtje. Ik vind het altijd leuk om een oortje een beetje eigenwijs te vouwen alsof één oortje voorover knakt. Maar misschien wil jij ze liever mooi strak.


En klaar is je paashaas!

Heel veel plezier met uitproberen en hele fijne Paasdagen!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page