top of page

Paastaart met chocolade en verse bloemen


Paastaart met chocolade en verse bloemen
Het is Pasen en je wilt wat bijzonders op tafel zetten. Waarom bak je dit jaar de Paastaart niet eens lekker over de top; met extra veel eetbare versiering? Wat dacht je van mooie paaseieren, Paas-chocolaatjes, zachte eetbare parels en rozen van slagroom-mascarpone met een hart van zelfgemaakt advocaat. Deze paastaart met chocolade en verse bloemen is een blikvanger op de paastafel!

Niet alle bloemen zijn eetbaar, maar in een flesje maakt dit niet uit

Je Paasboeket? Die hoeft dit jaar niet zo groot te zijn, want anders past hij namelijk niet in je taart.

Veel bloemen zijn niet geschikt om bij een taart te gebruiken. Ze zijn giftig, bespoten of worden snel lelijk als je ze op de taart plaatst. Maar op deze manier kun je ze wel langdurig goed houden en zijn vrijwel alle bloemen geschikt voor je taart. Ga op zoek naar een geschikt dik glazen flesje, dat tegen een temperatuur van 170 graden bestand is. Na het bakken vond ik dat de bovenkant van mijn flesje wel erg smal was. Er pasten bijna geen bloemen in. Gelukkig had ik nog een ander flesje met een bredere bovenkant die geschikt was.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Een dik flesje durfde ik wel te proberen. Ik kan je echter geen zekerheid geven dat jouw flesje veilig is. Wat nu?

Je kunt ook een smal wegwerpblikje gebruiken maar deze is iets dikker. Dit deed ik eerder in dit blog. Plaats na het bakken een flesje dat past in de taart. Is er wat ruimte over tussen je flesje en de taart? Spuit een mooi randje met de slagroom-marcarpone of drapeer een rij paaseitjes rondom tegen het flesje.

Natuurlijk kun je ook een gat snijden in de cake. De cake zal wel iets lager bakken met dit recept, want het flesje vult een deel van de vorm en bakt daarom een hoger biscuit.


Paastaart met chocolade en verse bloemen

Paastaart met chocolade en verse bloemen

Benodigdheden:

 1. 2  x het recept voor biscuit, gebakken in een 20 cm bakvorm voor een hoge taart

 2. 250 gram mascarpone

 3. 250 ml slagroom

 4. 2 zakjes slagroom versteviger

 5. 2 zakjes vanillesuiker

 6. Extra suiker toevoegen naar smaak

 7. 1/3 pot abrikozenjam

 8. Paaschocolaatjes, paaseitjes of ander lekkers

 9. Eventueel eetbare gouden soft pearls

 10. Eventueel advocaat, je vindt hier een recept

 11. Geschikt klein flesje met liefst een wat bredere bovenkant


Paastaart met chocolade en verse bloemen

Paastaart met chocolade en verse bloemen

Met Pasen wil je geen stress. Bak daarom het biscuit een dag eerder of een paar dagen eerder. Biscuit kun je goed bewaren in de diepvries. Het voordeel van biscuit uit de diepvries is dat het zich wat makkelijker netjes laat snijden. Het is heel snel ontdooit. Op Paasochtend kun je het eruit halen. Dan heb je in 20 minuten een prachtige taart op tafel.


Klop het slagroom stevig met het vanillesuiker en de zakjes slagroom versteviger. Klop in een andere kom de mascarpone los en klop het vervolgens door de slagroom. Voeg extra suiker naar eigen smaak toe.


Is de taart nog niet genoeg over de top voor jou?


Deel je taart in 3 lagen door 2 maal de taart door te snijden. Je zou de cakes kunnen tremperen met een lekkere likeur maar niet iedereen bij ons thuis vindt dat lekker dus ik heb het niet gedaan.


Smeer de 2 tussenlagen in met abrikozenjam en vervolgens met een laagje slagroom-mascarpone. De tussenlagen zijn wat gierig gevuld,  maar er moest genoeg overblijven voor de bovenkant. Ik wilde rozen spuiten en de laag moest dik genoeg zijn om de chocolaatjes goed vast te houden. Misschien wil jij liever meer tussen de taartlagen. De keuze is aan jou. Je kunt ook meer vulling maken, maar ik vond de taart al over de top genoeg.


Oeps tijdgebrek: Vul je taart supersnel, sla het spuiten van de rozen over en versier hem met lekkers.

Paastaart met chocolade en verse bloemen

Vul de spuitzak met de vulling die je nog over hebt. Spuit 3-4 rozetten op de bovenkant. Ik wilde graag de advocaat gebruiken die ik onlangs had gemaakt. Op deze manier is hij niet opdringerig aanwezig en is er voor iedereen een stuk taart naar eigen smaak. Voor de kinderen een punt taart met een chocolaatje en oma een rozet met advocaat. Leuk toch!  Vul de lege stukken van de bovenkant met de slagroom-mascarpone. Verdeel het met een spatel.


Het is tijd om je flesje te vullen met wat water en bloemen. Ik koos voor narcissen omdat ze zo’n lekker lente-gevoel geven. Vul het flesje niet te vol met water. Anders zou de taart nat kunnen worden. Plaats het flesje in de taart.

Nu komt het leukste: versier de taart naar eigen inzicht met lekkers. Het feestgevoel leeft op!


Klaar is je Paastaart met chocolade en verse bloemen!

Laat de visite maar komen en geniet met zijn allen van een paar mooie dagen!Fijne Paasdagen!

Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page