top of page

Paaskoekjes bakken


Paaskoekjes bakken
Met Pasen gaan we massaal paaskoekjes bakken. Paashazen, eieren en nestjes met eieren in alle mogelijke varianten. Handig, want koekjes kun je al eerder maken en zorgt dan niet voor paasstress. Dit recept staat al jaren te wachten; zal ik het online zetten of niet? Het zijn geen bijzonder mooie paaskoekjes maar ze zijn heel lekker en je hebt er een speciale tool voor nodig: de knoflookpers. Een knoflookpers heeft een rij mooie gaatjes. Die gaatjes gaan we gebruiken om het nestje te maken. Lekker knutselen met koekjesdeeg. Misschien willen de kinderen wel helpen.

Vogelnestjes maken met knoflookpers en koekjesdeeg

Normaal duwen we een teen knoflook door de pers en komt de knoflook er fijner uit. Je kunt de pers ook gebruiken om bijvoorbeeld fondant, marsepein of koekjesdeeg doorheen te duwen. Dan krijg je sprietjes fondant, marsepein of koekjesdeeg. Deze sprietje kun je gebruiken om een nestje mee te maken. Je hebt in taartwinkels een speciale tool hiervoor, de sugargun, maar een gewone knoflookpers werkt ook prima.


Duw koekjesdeeg door de knoflookpers

Paaskoekjes bakken

Benodigdheden voor 14-16 stuks:

 1. 120 gram boter op kamertemperatuur

 2. 120 gram suiker

 3. 1 zakje vanillesuiker

 4. 200 gram bloem

 5. 1 afgestreken theelepel bakpoeder

 6. 1/2 ei

 7. Snuf zout

Ook nodig:

 1. M &M chocolade-eitjes

 2. Knoflookpers

Leg de eitjes op de strengen koekjesdeeg

Paaskoekjes bakken

 1. Kneed alle ingrediënten behalve de eitjes door elkaar.

 2. Zet een stevige ondergrond klaar met een (siliconen) bakvel. Ik heb een glazen snijplank die ik hiervoor gebruik. De koekjes maak je op het bakvel en moeten straks koelen en rusten in de koelkast. De plaat gebruik je om de koekjes naar de koelkast te verplaatsen.

 3. Maak een klein balletje van het deeg en duw het door de knoflookpers. Vang de strengen op en leg ze in een cirkel als een nestje.

 4. Doe dit steeds met een stukje deeg tot al het deeg op is en zo'n 14-16 nestjes hebt van kleine strengen deeg.

 5. Leg 2 tot 3 eitjes in het midden van het deeg. Laat de plaat met de koekjes minimaal een half uur koelen in de koelkast. Door het deeg te koelen blijven de nestjes straks redelijk in vorm bij het bakken.

 6. Verwarm de oven voor op 165 graden bij een heteluchtoven en op 185 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 7. Bak de paaskoekjes in ongeveer 12-15 minuten gaar. Let goed op de zijkanten; deze verkleuren het snelst.

Paaskoekjes bakken

Bakken met M & M's

Er wordt vaker gebakken met de originele chocolade van M & M. Ook bij deze eitjes gaat het prima. Ja ze barsten een klein beetje maar het is lente toch? Eitjes gaan open, het nieuwe leven begint.


Paaskoekjes bewaren

Je kunt de koekjes wel een dag eerder bakken. Langer kan ook, maar hoe verser hoe lekkerder ze zijn. Dat is bij bijna ieder baksel toch? De paaskoekjes blijven in een afgesloten trommel wel een klein weekje goed.
Gerelateerde posts

Комментарии


bottom of page