top of page

Pesto maken


Pesto maken
Pesto maken
Als ik moet kiezen welke keuken ik het lekkerst vind, dan kom ik vermoedelijk toch uit in Italië. De eenvoud, een herkenbare smaak zonder te overdrijven. En als je vraagt welke van alle groene kruiden ik het lekkerst vind, dan kom ik uit bij basilicum. Basilicum is zo aromatisch, zonder opdringerig te zijn.

In de supermarkt kan ik het soms niet laten even aan zo’n prachtig plantje te snuffelen. Sorry hoor, maar heb jij dit soort neigingen niet?

Ik heb altijd een paar potjes pesto in huis voor een snelle pasta, maar geen supermarkt potje kan tippen aan de kracht van verse pesto. Ik heb het recept geleerd van een dierbare, die helaas niet meer onder ons is. Zij attendeerde me erop om bij de Lidl voor de basilicum te kiezen omdat de plantjes hier maar een euro zijn en dan meteen 2 plantjes te nemen. Voor een lekkere pesto moet je wel voldoende groene blaadjes hebben!


Pesto maken

Zelf Pesto maken

Benodigdheden:

  1. 30 gram basilicumblaadjes

  2. 30 gram geroosterde pijnboompitten

  3. 40 gram Parmezaanse kaas

  4. 80-100 ml olijfolie, afhankelijk van hoe stevig je de pesto wilt hebben

  5. 1/2 teentje knoflook

  6. peper

  7. zout


Ingredienten om pesto te maken
Ingredienten om pesto te maken

Pesto maken

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op het fornuis tot ze beginnen te verkleuren. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of in een geschikte kan waar je staafmixer goed in past.

Mix alle ingrediënten tot ze fijn zijn. Het wordt een egale, mooie massa.

Drie Tips voor een nog betere pesto

  1. Zet alleen de pesto op tafel die je gaat gebruiken. Heb je pesto over? Bewaar het in een schoon potje in de koelkast. Het blijft goed afgesloten een kleine week goed.

  2. Heb je nog basilicum over? Geef je plantje altijd vanaf de onderkant water, dan blijft je plant het mooist!

  3. Geen basilicum in huis? Steeds vaker lees ik dat je ook heel goed pesto kunt maken met rucola, boerenkool, loof van radijs, wortel of zelfs zevenblad uit je achtertuin!

Zelf gemaakte pesto
Pesto maken

Gerelateerde posts

コメント


bottom of page