top of page

Pesto rolls met cheddar en rozemarijn


Pesto rolls met cheddar en rozemarijn
Pesto rolls met cheddar en rozemarijn

Grappig hoe sommige recepten ontstaan; neem nu deze Pesto rolls met cheddar en rozemarijn. Ik had een lekker recept gezien met zon-gedroogde tomaatjes en kleine tomaatjes boven op een brood in een cakevorm bij King Arthur flour (jammer, jammer, deze webwinkel is vooral gericht op Amerika en Canada).

In plaats van koffiebroodjes eens wat anders met deze hartige pesto rolls

Eén van mijn kinderen houdt niet van verse tomaatjes en dat weerhoudt mij dan toch om daar niet mee aan de slag te gaan. Daarbij is mijn oven stuk en heb ik tijdelijk een klein en heel goedkoop hetelucht-oventje gevonden. Het oventje bakt heel behoorlijk, maar ik vind het wel iets minder stabiel bakken. Een gewoon hoog brood durfde ik nog niet aan in het kleine oventje.  Ik besloot om brood bakken wat kleiner aan te pakken en bakte mijn eerste broodjes in deze kleine oven; pesto rolls met cheddar en rozemarijn. Lekker pittig want ik deed een extra snufje chilipoeder door het luxe deeg en zwarte peper over de pesto.Visueel gezien zal je met groene pesto, de spiraal beter kunnen zien in de broodrol, maar wij eten graag rode pesto en daarom koos ik voor de rode versie.

Pesto rolls met cheddar en rozemarijn
Pesto rolls met cheddar en rozemarijn

Pesto rolls met cheddar en rozemarijn

Benodigdheden:

 1. 500 gram bloem

 2. 10 gram suiker

 3. 50 gram boter

 4. 1 ei

 5. 250 ml lauwe melk

 6. 9 gram zout

 7. 7 gram gedroogde gist

 8. flinke snuf chilipoeder

 9. rozemarijn

Vulling

 1. ongeveer 100 gram pesto

 2. 7 vellen cheddar smeltkaas

 3. zwarte peperPesto rolls met cheddar en rozemarijn

Pesto rolls met cheddar en rozemarijn

 1. Kneed alle ingrediënten, behalve de rozemarijn, ruim een kwartier tot het deeg lekker soepel aanvoelt. Dit kan kan een keukenmachine doen of maar ook met de hand. Zelf kneed ik het liefst brood in mijn broodbakmachine. Voeg aan het eind van het kneden de verse rozemarijn toe, bedek de kom met plastic en laat het deeg een uur rijzen.

 2. Rol na een uur het deeg uit in een plank van ongeveer 20 x 50 cm. Smeer de lap brood in met pesto en strooi zwarte peper naar smaak over de pesto. Snij van ongeveer 7 plakjes cheddar in kleine stukjes en verspreid dit over het brood.

 3. Rol het brood op en snij de rol in 12 delen. Zelf doe ik dit door de lelijke zijkanten weg te snijden. Hierna snij ik de rol door midden, dan iedere helft in twee en vervolgens deze delen in 3 stukken: is 12 stuks.

 4. In een normale oven kun je alle broodjes in één keer bakken, maar gaat niet in het kleine oventje dat ik tijdelijk gebruik. Ik liet 9 broodjes in een bakvorm van 20 x 20 cm een uur, onder plastic rijzen.

 5. De mooiste glans krijg je overigens met een geklust ei!

 6. Smeer je broodjes vlak voor het bakken in met wat olie of melk. De mooiste glans krijg je overigens met een geklust ei!

 7. Bak je pesto rolls met cheddar en rozemarijn in ongeveer 20-26 minuten gaar.

Tip: Voor de foto smeerde ik de bovenkant in met wat boter maar wil je echt een mooie topping? Kluts dan een ei en smeer dit over de bovenkant van het broodje. Dan krijgen alle pesto rolls met cheddar en rozemarijn een mooie strakke glans tijdens het bakken!

Wow, ik vond de smaak erg lekker. Ik proefde een extra pitje of dat nu in het deeg zat of in de vulling. Met genoeg vrijwillige proevers in huis, waren de hartige spiraal-rolletjes zo op!Ik hou erg van smeltende cheddar, maar je kunt iedere goed smeltende kaas hiervoor gebruiken, zoals blauwe kazen, camembert of Hollandse kaas.

Pesto rolls met cheddar en rozemarijn

Gerelateerde posts

Comments