top of page

Cheesecake passievrucht rolls


Cheesecake passievrucht rolls
Het is bijna Pasen en ik had nog nog een laatste potje met passievruchtencurd staan. De kleur geel past natuurlijk heel goed bij een feestelijk paasontbijt. Je zou natuurlijk ook voor een combinatie met advocaat kunnen gaan, maar niet iedereen houdt ervan dus is dit een veiligere optie.

Wil je het nog veiliger, dan is het misschien handig om de pitjes van de passievrucht uit de curd te zeven. Ik vind zo’n knappertje wel lekker, maar dat geldt denk ik niet voor iedereen.

Helaas heeft de oven net een beetje te hoog gestaan, niet dat de smaak er minder om was; integendeel.

Koffiemelk in brood

Een goed idee, probeer het eens! Minder vet dan room en toch veel smaak!

Deze broodjes vond ik bijzonder lekker, ook de dag erna vond ik ze nog heel zacht. Dat kwam vast door de luxe ingrediënten als ei en koffiemelk, deze conserveren het brood en houden het langer vers. Onlangs heb ik ontdekt dat koffiemelk in brood heel erg lekker is. Het brood wordt er heel erg lekker van en je hoeft dan ook geen boter meer te gebruiken. Ik heb nu speciaal hiervoor een flesje op voorraad.

Geen passievruchtencurd in huis? Lemoncurd homemade of uit de supermarkt werkt ook!

passievruchtencurd op roomkaas

Cheesecake passievrucht rolls

benodigdheden voor 12 stuks:

Voor het deeg:

 1. 500 gram bloem

 2. 2 zakjes vanillesuiker

 3. 15 gram suiker

 4. 190 gram lauwe melk

 5. 100 gram koffiemelk op kamertemperatuur

 6. 1 ei

 7. 10 gram gedroogde gist

 8. 10 gram zout

Voor de vulling:

 1. 200 gram smeerbare roomkaas

 2. 120 gram passievruchtencurd (ik had niet meer, maar iets meer lijkt me wel lekkerder en mooier om te zien) aanlengen met 1-1,5 eetlepel water

 3. 50 gram suiker

Voor bovenop:

 1. 1  geklutst ei verdund met 1 theelepel water

 2. 2 eetlepels geschaafde amandelen

 3. 10 gram suiker

Cheesecake passievrucht rolls laten rijzen

Cheesecake passievrucht rolls

Kneed van de ingrediënten voor het brood in minimaal 15 minuten een soepel deeg. Ik voegde nog een paar theelepels vocht toe omdat ik mijn deeg te droog vond. Je kunt het vocht bij brood niet altijd exact inschatten door de luchtvochtigheid in het huis. Zoals bij de meeste dingen; oefening baart kunst. Laat het deeg een klein uur rijzen onder plastic.


Het deeg is heel erg gerezen en bevatte een heleboel luchtbellen. Kneed de lucht uit het deeg en rol het uit tot een lap van 30 x 50 cm. Smeer de roomkaas over het deeg, gevolgd door de passievruchtencurd.


Rol de lap op en snij de rol in 12 stukken. Leg de cheesecake passievrucht rolls in een schaal van ongeveer 35 x 25 cm en laat de fruitige rollentjes nog een klein uurtje rijzen.

Cheesecake passievrucht rolls

Verwarm de oven voor op 190 graden in een heteluchtoven of op 210 graden met boven- en onderwarmte. Mijn oven stond met 200 graden net iets te hoog. Smeer ondertussen de bovenkant in met een geklutst ei dat is aangelengd met water. Strooi vervolgens de geschaafde amandelen over de top met wat suiker.


Bak de cheesecake passievrucht rolls in 22-27 minuten gaar. Let na 20 minuten goed op dat de bovenkant niet te donker wordt. Zet eventueel de oven lager of bedek de bovenkant met aluminumfolie.

Laat de rolls iets afkoelen.


Het is tijd geworden om passie- (vruchten)vol te genieten!


Gerelateerde posts

댓글


bottom of page