top of page

Pindakaas honden koekjesPindakaas honden koekjes
Onze huisdieren zijn ons lief, heel erg lief. Zo lief dat we ze vertroetelen, de wekker zetten om ze uit te laten, zelfs als de regen met bakken uit de hemel komt, we gaan met ze naar de dokter bij iedere onzekerheid en we geven ze graag gezond te eten. En verwend worden, dat willen ze net zo graag als wij.
Jammer, maar ik ben allergisch voor veel huisdieren. Maar ik wil best zo af en toe de oven aanzetten voor andere honden en hun baasjes.  Een eerder recept van hondenkoekjes op dit blog, wordt veelvuldig met veel succes gebakken. Veel moeite is het niet, mits je een prettige uitsteker hebt.  Lekker voor je hond deze Pindakaas honden koekjes.

Een nog ongebruikte hondenkoekjes uitsteker smeekte om gebruikt te worden in de kast. Deze leuke hondenpoot uitsteker is o.a. te koop bij koek it en bol.com.


Raar maar waar, kijk je naar de hondenkoekjes, dan zie je echt een hondenkoekje. Het trekt niet om er zelf een hapje van te nemen. Toch zijn de ingrediënten behoorlijk gezond, ook voor ons. Het weinige suiker zal het koekje wel minder lekker maken, de vele vezels in de koekjes geven het ruwe hondenkoekjes uiterlijk.

Pindakaas honden koekjes

Pindakaas hondenkoekjes

Benodigdheden voor 20 grote of 40 kleine koekjes:

 1. 150 gram kwark

 2. 1 ei

 3. 1 eetlepel rietsuiker

 4. 150 gram pindakaas (bij voorkeur zonder zout)

 5. 1 eetlepel olijfolie

 6. 50 gram tarwezemelen

 7. 200 gram volkorenmeel

Pindakaas honden koekjes

Pindakaaskoekjes voor je hond

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).

 2. Meng het ei, de kwark, suiker, pindakaas en elkaar door elkaar tot er een gladde, stevige massa ontstaat.

 3. Hierna kan de tarwebloem en de zemelen er een keer doorheen. Kneed het deeg tot het soepel en zacht is.

 4. Maak een bal van het deeg en laat het minimaal een kwartier rusten in de koelkast.

 5. Rol het deeg uit tot een dikte die je bevalt. Het deeg rijst nauwelijks. De nieuwe koekjesvorm is hartstikke leuk, maar na 3 koekjes krijg ik de koekjes niet meer mooi uit de vorm, de randjes blijven plakken in de uitsteker, ook als ik de uitsteker na ieder koekje schoon maak.

 6. Veel makkelijker gingen de hondenbot-uitstekers. Heb je geen bijzondere vorm? Je hond maakt het natuurlijk niet uit, welke vorm je gebruikt. Wat dacht je van de hartenvorm?

 7. De koekjes worden in 15-20 minuten gebakken in de oven.

 8. Hondenkoekjes moeten vrij droog zijn, dan zijn ze langer houdbaar. Na 15 minuten moet je het koekje wel goed in de gaten houden of de randen niet erg hard gaan worden.

 9. Je kunt de koekjes goed bewaren in een trommel.Het testpennel bestond dit maal uit 2 zeer uitlopende hondensoorten.  Een van de honden is een Leonberger  van ruim 40 kg. genaamd Olijf, de andere is een 10-weken oude ondeugende Jack Russel: Saartje.

Pindakaas honden koekjes

’s Avonds kreeg ik een sms…… Alleen al het zien van het zakje met hondenkoekjes gaf een Pavlov effect op Olijf, de Leonberger.

Pindakaas honden koekjes

Zo jong, Saartje heeft nu al een goede smaak.


Pindakaas honden koekjesGerelateerde posts

Comments


bottom of page