top of page

Pittige mie cupcakes


Pittige mie cupcakes
Een paar keer per jaar word ik verblijd met de foodybox. Dit is een box vol eetbare producten. De producenten vinden een beetje extra aandacht natuurijk altijd leuk. Maar gelijkertijd is het een soort uitdaging voor mezelf.

Wat ga ik hiermee maken? En omdat ik eigenlijk vooral (zoet) bak probeer ik iets te bedenken wat een beetje bij mijn blog en dus ook bij jou als lezer past.


Pittige mie cupcakes

Hmmm, lekkere thee, crackers, smeerkaas, zongedroogde tomaten, en dan is daar lekker honing waar ik natuurlijk altijd iets mee kan maken. Maar wat nog meer?


Fantasie, pittige mie cupcakes

Het woord Westland van Westland peppers trekt mijn aandacht. Als letterlijk tussen de kassen geboren Westlandse, vind ik de pittige en milde pepers erg leuk. Die teelden de tuinders nog niet toen ik nog tussen de kassen woonde. Zover ik weet teelden de tuinders in die tijd alleen gewone paprika’s. Daarbij, het is een vers lekker Hollands product! Daarvan vind je helaas steeds minder in de supermarkt.

Hier wil ik graag iets mee bereiden! Ik ga lekker iets raars doen, ik maak cupcakes met mie, pittige kruiden met geroosterde pepers en stukjes cervelaat. Een soort Aziatische tortilla in de vorm van een cupcake. 


Pittige mie cupcakes

De groene pepers Pimientos de Patron zijn eigenlijk een kleine soort smakelijke puntpaprika’s. De kleine rawit pepers behoren tot een wat pittigere familie. Lekker om ze te besprenkelen met wat olie, peper en zout en ze zo’n 20-25 minuten in de oven te roosteren.


Smakelijk geurend komen ze geroosterd uit de oven. Ik sneed ze in stukjes.


cupcakes vullen met mie, peper, kruiden en ei

De onderkant van een cupcakebakvorm werd bedekt met bakpapier zodat de cupcakes straks goed uit de vorm kunnen komen. De vorm werd “bekleed” met mie dat net gaar is. Deze geven straks vorm aan je Pittige mie cupcakes!


De cervelaat van Stegeman werd in stukjes gesneden en er werd wat kleur toe gevoegd in de vorm van wortel. Paprika is natuurlijk ook heel geschikt of meer pepertjes als je dat lekker vindt.


Ik roerde 5 eieren lekker luchtig en voegde lekker veel Oosterse smaak toe in de vorm van enkele theelepels van de spicy paste van MeiAsia. Wat ik overhield gebruikte ik later om te roerbakken.Normaal zou ik graag kaas toevoegen, want ik ben een echte kaaskop, maar kaas is niet gebruikelijk bij Oosterse gerechten. Ik heb me netjes ingehouden en lekker waren ze toch wel!


Bak de hartige cupcakes zo’n 20 minuten in een oven van 175 graden (hete lucht oven).


Pittige mie cupcakes

Voor de liefhebber: serveer met zoetzure saus.

Voor zo’n lekker kruidig hapje heb je altijd plaats en is weer eens totaal wat anders.  Bij de borrel, high tea of mee in de mand tijdens een picknick.


Met dank aan Kroon op het werk voor het zenden van De foodybox.

Gerelateerde posts

Comentários