top of page

Hartige koekjes met bacon, rozemarijn en kaas

Hartige koekjes met bacon, rozemarijn en kaas
Proost! Laten we er een lekker koekje bij nemen. Wat zeg je nou? Een koekje bij de borrel? Wij Nederlanders zijn een koek-minnend volkje en ze worden dan ook in menig keuken gebakken. Koekjes bakken is vaak kinderlijk eenvoudig en voor je het weet is de koektrommel weer goed gevuld met echt lekkere koekjes. Maar…. de koekjes die we thuis bakken zijn zoet toch? Dat hoeft toch niet persé, heb jij al eens hartige koekjes gebakken? Hartige koekjes met bacon, rozemarijn en kaas?

Tijd om hier verandering in te brengen want hartige koekjes zijn heerlijk en weer eens wat anders bij de borrel! Bij hartige koekjes is het belangrijk om voor veel smaak te zorgen. Met deze hartige koekjes met bacon, rozemarijn en kaas zit je wat dat betreft wel goed.


Tip: Hartige koekjes kun je heel goed voorbereiden. Kneed het deeg en bewaar het in stevige rol. Snij een uur voor het opdienen de rol in dunne plakjes en bak ze af in de oven. Verser kan niet!

borrelhapjes maken

Hartige koekjes met bacon, rozemarijn en kaas

Benodigdheden:

  1. 200 gram bloem

  2. 90 boter

  3. 1 ei

  4. 100 gram geraspte pittige kaas

  5. 125 gram bacon in kleine stukjes

  6. 2,5 gram zout

  7. (Chili) peper naar smaak

  8. Rozemarijn van een tak van ongeveer 10-15 cm


Hartige koekjes met bacon, rozemarijn en kaas

Hartige koekjes voor bij de borrel maken

Kneed alle ingrediënten door elkaar. Maak een rol van het deeg en verpak het strak in plasticfolie als een rol. Laat de rol minimaal een uur koelen in de koelkast, maar een dag eerder is ook prima.


Tip: Je kunt het deeg ook heel goed eerder maken en invriezen; handig voor een later moment.

Verwarm de oven voor op 170 graden bij een heteluchtoven of op 190 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Snij de deegrol in dunne plakjes. Persoonlijk vond ik de dunnere koekjes lekkerder al de dikke exemplaren. Bij dunne koekjes moet je wel goed opletten dat ze niet te snel te bruin worden.


Bak de hartige koekjes in ongeveer 15-20 minuten gaar. Kijk na zo’n 13 minuten hoe de koekjes eruitzien. Hoe dikker de koekjes, hoe langer het bakken duurt.


Hartige koekjes met bacon, rozemarijn en kaas

Hartige koekjes bewaar je zo

Bewaar de hartige koekjes goed afgesloten. Gebruik je vleeswaren, bewaar ze dan in de koelkast. Hartige koekjes vind ik minder goed houdbaar als zoete koekjes. Je kunt iets wat oude hartige koekjes pimpen door ze kort nog even in de oven te bakken.

Gerelateerde posts

Comments