top of page

Popcorn maken op de barbecue


Popcorn maken op de barbecue
Popcorn maken op de barbecue
Popcorn maken is altijd een feestje en en niet alleen voor kinderen. Het geluid van de poppende mais is op de een of ander manier zo magisch. Mijn kinderen maken regelmatig popcorn  in een pan, maar je kunt het ook op de bbq maken. Op de barbecue heb je altijd wel een klein stukje ruimte over. En zo niet, dan schuiven de worsten en de karbonades maar een stukje op!

Betrek je kinderen bij de voorbereiding van een barbecue. Pakketjes maken voor de popcorn kunnen ze goed zelf maken.

Terwijl iedereen de barbecue voorbereid lopen je kinderen er een beetje verloren bij. Je kunt ze voor de televisie plaatsen, maar het is veel leuker om ze te betrekken bij kleine klusjes rondom de barbecue. Waarmee kunnen ze je helpen? Sausjes maken? Marshmallows op een stokje prikken? Pakketjes maken voor de popcorn is heel makkelijk. laat dat maar aan je kinderen over, ze zullen het erg leuk vinden.


Je  kinderen zullen verrukt zijn als ze als voorgerecht een pakje popcorn van de barbecue krijgen!

Maar laten we eerlijk wezen, als volwassene is een pakje warme popcorn ook hartstikke leuk. Onbewust hou je het geluid al in de gaten. Zijn de maiskorrels bijna klaar met poppen, dan kun je blij je pakketje openen en opeten. Maar pas op, ze zijn heet of er kan hete stoom uit komen.


Popcorn maken op de barbecue
Popcorn maken op de barbecue

Popcorn maken op de barbecue


Benodigdheden:

  1. gedroogde mais voor popcorn

  2. aluminiumfolie

  3. zonnebloemolie of arachide-olie

  4. zout

Popcorn maken op de barbecue

Popcorn maken op de barbecue doe je zo

Scheur een stuk aluminiumfolie af.  Ongeveer 50-60 cm. Dat lijkt vrij groot maar je moet een soort zakje creëren. Je hebt ruimte nodig om de mais te laten poppen en groter worden. Eventueel kun je het aluminiumfolie voor een 2e portie opnieuw gebruiken.


Schep voor één persoon ongeveer 1 eetlepel popcornmais en 1 theelepel olie op het aluminiumfolie.  Roer het geheel een beetje door elkaar. Dit doe ik zelf met mijn vingers om de folie niet te beschadigen.


Vouw het pakketje naar boven dicht. Zorg ervoor dat er binnen nog wat ruimte is voor de popcorn om groter te poppen.


Prik in de bovenkant een paar gaten, zodat de hete lucht kan ontsnappen.

Zoek een mooi plekje op de barbecue en de pret kan beginnen. Wees nu eerlijk, het wachten op de poppende geluiden is een deel van de pret.


Haal als je merkt dat het poppen bijna ophoudt het pakketje van de barbecue. Het zou zonde zijn als alles zou verbranden, dus wacht niet te lang.


Popcorn maken op de barbecue
Popcorn maken op de barbecue

Strooi wat zout over de warme popcorn. Dat wordt genieten van de popcorn maar ook van de blijde gezichten bij de bbq!


Wist je dat je ook popcorn in  een conservenblik kunt maken op de bbq? Zorg dan wel voor een deksel van aluminium; voor je het weet poppen de korrels uit je pannetje.


Bewaren

Gerelateerde posts

Comments