top of page

10 x bbq inspiratie recepten


10 x bbq inspiratie recepten
10 x bbq inspiratie recepten

10 x bbq inspiratie recepten voor elke dag


Bbq? Dat is iets voor een prachtige zomerdag toch? Dat is absoluut waar, maar eigenlijk kun je het hele jaar door de bbq aansteken en die speciale smaak aan eten geven. Heb jij het al een geprobeerd op een mooie winter- of herfstdag? Wij hebben thuis met Kerstmis al een paar maal de bbq aangestoken, echt een aanrader. Maar zomer of winter, er zijn een paar recepten die op veel bbq’s bij ons thuis vaak gemaakt worden…..


Bijzonder; veel van deze recepten heb ik van iemand anders geleerd, vaak is dat heel lang, lang geleden, één zelfs wel meer dan 35 jaar!  Recepten die je van iemand leert vind ik vaak ook de leukste en dierbaarste.

De lijst is veel te kort want ik zou nog allerlei dranken en desserts toe kunnen voegen. Tja, keuzes maken…. welke keuze maak jij?


Brood van de bbq met gesmolten kaas

Dit is het recept dat meer dan 35 jaar jaar oud is. Gekregen van een meisje ik vroeger op een paardenkamp leerde kennen. Zij leerde ons met een pak brooddeeg deze balletjes te maken op de bbq. Het is altijd één van mijn lievelingsrecepten geworden. Ik ben niet zo’n vleeseter en daarom geniet ik extra veel van dit soort recepten.

Brood met met gesmolten kaas erin; love it.
Zelf de lekkerste kruidenboter maken 

Mijn kinderen kijken altijd een beetje teleurgesteld als ik kruidenboter heb gekocht. Zij weten hoe lekker knoflookboter is als je hem zelf maakt.Chocoladecake in een sinaasappel van de bbq

Het lukt echt: haal het vruchtvlees uit een sinaasappel, vul hem met cakemix en bakken maar! Lekker met een klein bolletje ijs. Zo heb je de hele bbq al trek in het dessert.
Snel Turks brood zonder kneden

Brood bakken zonder dat je het hoeft te kneden, heb jij het al eens gemaakt? Lekker bij de bbq is deze versie van Turks brood.

Je eigen bbq saus maken! 

Bbq saus is een lekkere spicy, wat zoete en rokerige saus. Als je hem zelf maakt heb je een beetje invloed op de kruiden en kun je hem meer of minder pittig maken. Leuk om iemand cadeau te doen!
Knoflooksaus

geen enkel kant en klare saus is zo lekker als dit eenvoudige recept! 

Vroeger heb ik alle flesjes bij de supermarkt geprobeerd maar geen enkel sausje smaakte zoals de saus bij de shoarma-zaak. Jammer! Tot ik dit eenvoudige recept leerde. Nou ja…,  is het zo makkelijk? Waarom is niet gewoon verkrijgbaar. Shoarmasaus of knoflooksaus maak je voortaan in 2 minuten gewoon zelf met dit recept.

Flammkuchen zonder kneden van de bbq

Dit was een probeersel en het lukte! Een ideaal bakklusje voor die momenten dat de bbq nog niet zo warm is, of weer aan het afkoelen.
Platbrood met erwten bakken op de bbq

Brood op de bbq? Dat gaat heel goed. En omdat dit brood plat is, is hij zelfs behoorlijk snel klaar. Fijn, want je hebt trek dus happen maar!