top of page

10 x bbq inspiratie recepten


10 x bbq inspiratie recepten
Bbq? Dat is iets voor een prachtige zomerdag toch? Dat is absoluut waar, maar eigenlijk kun je het hele jaar door de bbq aansteken en die speciale smaak aan eten geven. Heb jij het al een geprobeerd op een mooie winter- of herfstdag? Wij hebben thuis met Kerstmis al een paar maal de bbq aangestoken, echt een aanrader. Maar zomer of winter, er zijn een paar recepten die op veel bbq’s bij ons thuis vaak gemaakt worden…..

Bijzonder; veel van deze recepten heb ik van iemand anders geleerd, vaak is dat heel lang, lang geleden, één zelfs wel meer dan 35 jaar!  Recepten die je van iemand leert vind ik vaak ook de leukste en dierbaarste.

De lijst is veel te kort want ik zou nog allerlei dranken en desserts toe kunnen voegen. Tja, keuzes maken…. welke keuze maak jij uit mijn lijst bbq inspiratie recepten?


Wil je het overzicht met lekkere recepten graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Alsjeblieft, 10 x bbq inspiratie recepten, geniet

 
broodballetje met binnenkant van kaas.

Dit is het recept dat meer dan 35 jaar jaar oud is. Gekregen van een meisje ik vroeger op een paardenkamp leerde kennen. Zij leerde ons met een pak brooddeeg deze balletjes te maken op de bbq. Het is altijd één van mijn lievelingsrecepten geworden. Ik ben niet zo’n vleeseter en daarom geniet ik extra veel van dit soort recepten. Brood met met gesmolten kaas erin; LOVE IT.

 
Zelfgemaakte knoflookboter

Mijn kinderen kijken altijd een beetje teleurgesteld als ik kruidenboter heb gekocht. Zij weten hoe lekker knoflookboter is als je hem zelf maakt.

 
Chocolade cake in sinaasappel van de bbq

Het lukt echt: haal het vruchtvlees uit een sinaasappel, vul hem met cakemix en bakken maar! Lekker met een klein bolletje ijs. Zo heb je de hele bbq al trek in het dessert.

 
Turks brood zelfgemaakt

Brood bakken zonder dat je het hoeft te kneden, heb jij het al eens gemaakt? Lekker bij de bbq is deze versie van Turks brood.

 
BBQ saus maar dan zelfgemaakt

BBQ saus is een lekkere spicy, wat zoete en rokerige saus. Als je hem zelf maakt heb je een beetje invloed op de kruiden en kun je hem meer of minder pittig maken. Leuk om iemand cadeau te doen!

 
Knoflooksaus zelfgemaakt. Eenmaal geproefd wil je geen andere

Vroeger heb ik alle flesjes bij de supermarkt geprobeerd maar geen enkel sausje smaakte zoals de saus bij de shoarma-zaak. Jammer! Tot ik dit eenvoudige recept leerde. Nou ja…,  is het zo makkelijk? Waarom is niet gewoon verkrijgbaar. Shoarmasaus of knoflooksaus maak je voortaan in 2 minuten gewoon zelf met dit recept.

 
flatkuchen van de bbq, heerlijk knapperig

Deze flammkuchen zonder kneden was een probeersel en het lukte! Een ideaal bakklusje voor die momenten dat de bbq nog niet zo warm is, of weer aan het afkoelen.

 
planbrood van de bbq

Brood op de bbq? Dat gaat heel goed. En omdat dit brood plat is, is hij zelfs behoorlijk snel klaar. Fijn, want je hebt trek dus happen maar!

 
Meloen tap, opeens zijn alle mannen, de barman...

Wij hebben het al een paar maal gemaakt; een thuistap van een echte watermeloen. Met dit stappenplan kun jij het ook maken. Vul de tap met de drank die jij lekker vindt. Dat kan een deel meloen zijn, maar natuurlijk ook de drank van jouw smaak.

Kinderen vinden de tap ook heel erg leuk! Waarom laat je ze niet meehelpen?

 
Tzatziki, Grieks bijgerecht op zo tafel

Ik was nog heeeeel erg jong toen een Griekse collega mij tzatziki leerde maken.  Een lekker dikke knoflooksaus met komkommer. Fris bij de maaltijd en ook heerlijk als spread bij Grieks brood.


Gerelateerde posts