top of page

Powerfood Van Friesland naar New York met Rens Kroes


Powerfood Van Friesland naar New York met Rens Kroes
Toen Rens Kroes vorig jaar met haar boek Powerfood ons landje overviel, leek iedereen verbaast. Het was een beetje wennen. Dat kwam omdat Rens gezond eten een andere richting in stuurde dan we gewend waren. Niks geen saai gedoe, niks geen “hippieshit” zoals mijn puberzonen gezond eten noemen.

Koken kan anders, gezellig, gezonder, vrolijk en vrouwelijk. Tja, en dat Rens sexy is en dat niet onder stoelen of banken steekt, daar moeten we misschien als nuchtere Nederlanders een beetje aan wennen. Of komt het omdat we eigenlijk stiekem een beetje jaloers zijn op Rens; haar lijf en haar positief ingestelde, wereldse leven?


Hoe je het ook bekijkt, Rens als coach voor een gezonde levensstijl, koos stoer haar eigen weg.


Het is overigens best druk op die ingeslagen weg met al die fans.


inhoud Powerfood Van Friesland naar New York met Rens Kroes

En zo zal het ook gaan met Rens tweede boek: Powerfood – Van Friesland naar New York. De stijl van het design is kleurig, jong, positief, motiverend en ligt in dezelfde lijn als haar eerste boek. Rens neemt je mee in een grote diversiteit aan recepten: van het ontbijt dat je nooit mag overslaan, via gezonde kleurige maaltijden, naar lekkere verwennerijen als rainbow icepops en zoete aardappelbrownies, via bietenhummus, en tahin citroendressing naar gezonde drankjes.


Want gedronken moet er worden. Ehhh, wel een beetje opletten wat je drinkt natuurlijk.


blueberry crumble van Rens Kroes

Al een tijdje heb ik boekweitmeel staan in de kast maar ik heb nog niet het lef gehad hiermee aan de slag te gaan. Maar met deze blauwe bessen crumble durf ik het wel aan. Ik zou me een koningin wanen met zo’n ontbijtje!


gezonde superfood groenten Rens Kroes

Diverse groenten krijgen wat extra aandacht. Soms omdat we ze onderschatten zoals spruitjes. Soms omdat ze bijzonder voedzaam zijn, denk aan de bonen. Maar ook de wat onbekende goya oftwel sopropo dan wel bittermeloen genoemd hoort in dit rijtje thuis. Natuurlijk vind je ook recepten met deze gezonde superfood groenten.


Gezond leven is niet alleen kiezen voor gezonde ingrediënten en deze zo goed mogelijk bewerken. Het is ook een manier van leven. In Powerfood Van Friesland naar New York met Rens Kroes spat deze positieve instelling van de 192 bladzijden af.


courgette spagetti bietenhummus kip masala Rens Kroes

Overal vind je inspirerende spreuken die die best boven mijn bed mogen hangen.  Zo stap je goed gemutst je bed uit.  Er wordt gedanst, gesprongen, gespeeld, maar ook flink gekookt en gebakken in de keuken.


Als zoete blogger neig ik altijd om een kookboek met een andere bril te bekijken. Bakken blijft natuurlijk mijn ding. Maar mijn aandacht blijven zonder problemen ook hangen bij de vele kleurige recepten. Vaak zijn ze vegetarisch, maar soms ook niet.


Boven vind je bieten-hummus, onder courgette noedels en rechts kip masala.


healty gezonde burger Rens Kroes

Deze foto wilde ik je echt even laten zien. Ik vind het er zo lekker en leuk uit zien! Een kruidige a la  falafel-burger, hapklaar tussen knapperige geroosterde groente.


oranje taart worteltjestaart Rens Kroes

Dat Rens van bakken houdt mag duidelijk zijn uit de vele recepten! Heerlijk lijkt me de rogge-ontbijtkoek, maar ook de zoete aardappel brownies, de granola bars, de chococake met kikkererwten, sportkoeken en toastjes. Wat dacht je trouwens van deze oranje taart met prachtige spiralen van wortel.


enjoy life sip by sip Rens Kroes

Home made with love: van sweet & sour breakfast met avocado, citroen, dadels en frambozen bij het ontbijt tot Chai goodnight drink bij het slapen gaan. En natuurlijk tussendoor veel water; liefst met een lekker frisse natuurlijke toevoeging natuurlijk. De recepten bevatten veel groenten en fruit, noten en zaden. Rens bakt met kokosolie en ik meen geen recepten met gluten gezien te hebben, of en toe wat speltmeel. Er wordt gekozen voor andere typen meel als boekweitmeel, havermeel, rijstmeel of amandelmeel.


Suiker vervangt Rens door alternatieven als dadels, honing en kokosbloesemsuiker. Melk wordt vaak vervangen door alternatieve melk als rijstmelk en kokosmelk. Als rijsmiddel gebruikt zij wijnsteenbakpoeder.


Begin bij het begin: Enjoy life! 

Het powerfood van Rens: kleurrijk, vezelrijk, voedzaam en lekker!


Powerfood Van Friesland naar New York met Rens Kroes

is te koop in de boekenhandel.

ISBN nummer is: 9789000345045


-- DANK--
Dit review is mogelijk gemaakt door de uitgeverij van Powerfood – van Friesland naar New York: uitgeverij Unieboek | Het spectrum. Fotografen bij deze uitgave: Fotografie door Anne Timmer. Fotografie van de recepten en spreads: Cameron studio.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te fotograferen past de foto beter in het verhaal bij mijn blog.”

Gerelateerde posts

留言


bottom of page