top of page

Powerfood van Rens Kroes


Review: Power food van Rens Kroes
Rens Kroes is afkomstig uit een warm nest waarbij bewust eten van gezond voedsel, Powerfood, met de paplepel is ingegoten. Al jong verruilde Rens Friesland voor New York om zich op hoge hakken in het nachtleven van NewYork te storten, om vervolgens overdag serieus te werken aan haar studie bewust eten. Bewust eten: pure smaken, geen onnodige gifstoffen, relaxen, bewegen, lief zijn voor je lijf. Geen gedoe, geen crashdieet. Of tewel: gewoon gezond eten, goed voor jezelf zorgen en ... genieten. Dat is het kookboek van Rens Kroes.

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv. vroeg me of ik het boek Powerfood graag wilde inzien. Daar hoefde ik niet over na te denken. Leuk! Maar ik had eigenlijk helemaal geen idee wat ik kon verwachten. Ik kende Rens Kroes eigenlijk nog niet zo goed. Tot vandaag dan; Rens blijkt een inspirerend en veelzijdig persoon te zijn. Lekker druk aanwezig op de sociale netwerken.


Review: Power food van Rens Kroes

Powerfood

In zeven hoofdstukken neemt Rens je mee door de maaltijden en tussendoortjes.

Al bladerend door de hoofdstukken vind ik recepten waarin groente, fruit, noten en peulvruchten veelal een belangrijke rol krijgen.

Er is veel plek voor zowel bekende als minder bekende soorten Powerfood. Wat zijn dit voor ingrediënten? Wat zit erin en wat kun je ermee maken. Regelmatig kom ik ingrediënten tegen volgens de nieuwe Powerfood trend als: quinoa, hennepzaad, kokosvet, rauwe cacao, chiazaden, maca en gojibessen, plantaardige melk.

Maar eten we niet al jaren de vele andere soorten powerfood van Rens als citroen, gedroogde vruchten, gember, bieten, boerenkool en zoete aardappel? Is Powerfood niet gewoon een moderne term voor gezond en verstandig eten? Met bekende en nieuwe producten in de schappen. De wispelturige mens wil tenslotte steeds wat anders.

Ook besteed Rens aandacht aan het bewust eten van bepaalde ingrediënten omdat je er gezonder van wordt. Eten als medicijn.  Met welke Powerfood ingrediënten verzorg je jouw darmen optimaal? Of hoe verzorg je een onrustige huid van binnen uit, of je haar?  Wat is handig om te eten bij griep?


Review: Power food van Rens Kroes

Makkelijke basis recepten

De vele basics in het boek vind ik erg bruikbaar en inspirerend. Ze zijn eigenlijk heel eenvoudig om te maken. Je moet er alleen maar voor open staan en iemand moet het je leren. En zo geschiedde….

Bedankt Rens! Voortaan kan ik gewoon mijn eigen notenpasta maken of jam zonder suiker maar met een letterlijk en figuurlijk bindend ingrediënt: Chiazaden! 

Naast de vele klassieke spreads als: Hummus, tahin, guacamole, pesto vind je ook veel inspiratie voor het maken van gezonde drankjes, ontbijt-smoothies, en feel good drinks.

Review: Power food van Rens Kroes

Powerfood is niet speciaal een bakboek maar voor als enthousiaste thuisbakker kom ik goed aan mijn trekken.

Hmmmm, lekker, als Rens zoet gaat bakken zit er vrijwel altijd (rauwe) cacao in. Ik kan mijn hart op met al die heerlijke chocoladerecepten. Ik vermoed dat ik je binnenkort het geheime cupcake recept van de familie Kroes ga verklappen.


Review: Power food van Rens Kroes

Houden kleine meisjes van knutselen, grote meisjes kunnen er ook wat van. Treats maken voor je familie en vrienden is altijd een feestje.

Fotografie, een zin die raakt. In dit inspirerende boek zitten meer van dit soort prachtig platen met mooie foto’s en teksten.


Review: Power food van Rens Kroes

Bakken voor familie

Wie lust er nu geen chocoladetaart? Rens bakt de taart ieder jaar voor haar neefje Phyllon. Een kids-proof taart dus zonder suiker en toch zoet.


Review: Power food van Rens Kroes

Natuurlijk wordt er ook veel gekookt in Power food. Er is veel ruimte voor groente. Vlees en vis wordt er mondjesmaat gegeten. Just the way I like it. Ik ben namelijk niet zo’n vleeseter. Gevulde aubergine, snert a la Rens, regenboogsalade, mini pizza’s, Saotosoep.


Review: Power food van Rens Kroes

Bewustzijn

Zorg goed voor jezelf en je lichaam en geniet. Is dat eigenlijk niet de conclusie? Powerfood is een boek dat een bewustzijnsproces op gang zet. Je kunt deze ideeën naar eigen inzicht gebruiken in je leven. Misschien is Powerfood echt een bijbel voor je. Misschien ook niet,  maar pik je hier en daar wat ideeën op. Zo heb ik vandaag dan eindelijk toch mijn eerste groene smoothie gemaakt.


Helaas bleef het testteam thuis verre van de drank. Jammer, de smoothie mocht dan door de spinazie een lekker groen zijn geworden, het smaakte gewoon naar banaan en ander fruit en was heerlijk. We leven allemaal ons leven op onze eigen manier. En zo hoort het.


Powerfood van Rens Kroes een uitgave van Spectrum.

Spectrum maakt deel uit van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv. 

ISBN: 9789000341016


Vraagje

Tja, en tot slot, het is eigenlijk helemaal niet van toepassing, maar ik vroeg het me natuurlijk ook af.  Is Rens het zusje van?? Ja, inderdaad. Ze is net zo prachtig als haar zus!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page