top of page

Prinsessen cupcakes maken met Koopmans


Prinsessen cupcakes maken met Koopmans
Helemaal weer fris en fruitig thuisgekomen van vakantie had ik lekker zin om weer de keuken in de gaan toen de bel ging. Altijd leuk om een pakketje te krijgen. In het doosje zat een pakket om zelf thuis prinsessen cupcakes te maken van koopmans. Of eigenlijk: Koopmans noemt het

“maak je eigen Assepoester cupcakes”.

Assepoester wist wat hard werken is, dus cupcakes maken moet mij ook lukken tussen het uitpakken van de tassen, het ophangen van de was en het drogen van de tenten door.


Geen koopmanspakket in huis of liever geen prinssen maar andere figuurtjes, stoer of heel lief? Print ze en plak ze op een satéprikker.
Prinsessen cupcakes maken met Koopmans

Het sprookjesboom mini cupcakespakket is een echt familiepakket. De echte thuisbakker zal waarschijnlijk zelf op zoek gaan naar een how to om prinsessen cupcakes te maken. Maar  ook veel thuisbakkers hebben kleine dochters en lopen langs de supermarktschappen.

En dan zie je ineens dit pakket staan in de lievelingskleuren van een groot deel van onze huisprinsessen; ROZE. Waar dromen de kleine dames van? Inderdaad: van prinses zijn. Leuk dus om de kleine meid een paar heerlijke uren te geven met het maken van dit Assepoester pretpakket. Knutselen met eten dus.

Wat zit er in het pakket van Koopmans?

Een zakje voor de mini cupcakes zelf, cupcake bakingcups, een zakje voor de topping van de cupcake, roze glanzende suikerkorrels, eetbaar papier met Assepoester voor op de topping.

Zelf moet je nog toevoegen: 2 maal 40 gram boter, 1 ei en 50 ml. melk.

Prinsessen cupcakes maken met Koopmans

De hoeveelheden in het pakket zijn bedoeld voor 10 mini cupcakes. Met dit soort pakketten zijn de ingrediënten altijd maar mondjesmaat in de doos. Tien mini cupcakes kun je maken, maar dan worden de cakes wel heel klein en de jurk van Assepoester wordt een klein jurkje.

Prinsessen cupcakes maken met Koopmans

Mix 40 gram boter op kamertemperatuur crèmezacht. Dat is wel HEEL weinig boter om te mixen. Er blijft ook altijd wat aan de kom en mixer zitten dus heb ik 10 gram meer gebruikt. Ik gebruik ook altijd grote eieren en daarmee hoopte ik iets meer deeg te krijgen. Verdere gebruiksaanwijzingen vind je op de verpakking.

Prinsessen cupcakes maken met Koopmans

De cupcakes zijn afgekoeld. De topping kan gemaakt worden.

Mix 40 gram boter 1 minuut crème zacht. Opnieuw hetzelfde probleem. Ik voegde wat meer boter toe. Ongeveer 10 gram. Het zakje en de 50 ml. koude melk werden toegevoegd en een minuut op de medium stand gemixt. Wil je wat meer topping, voeg dan 10-20 gram boter toe, samen met extra poedersuiker ongeveer 1:1.

Doe een toefje op de cupcake. Met een mes kun je met nog meer topping de jurk wat hoger maken zoals op de verpakking van het pakket. Strooi hier wat suiker over en een eetbaar prinsesje op de bovenkant.

Het eetbare ouwel wordt zacht als het in de topping zit. Dit kun je dus beter doen vlak voor het opdienen.

Prinsessen cupcakes maken met Koopmans

In het pakket zitten ingrediënten voor een niet te hoge jurk zoals hierboven. Zeker ook erg leuk om te maken als je niet de hoge Marie Antoinette jurken wilt maken zoals de verpakking doet vermoeden. Je kunt ook de spuitzak gebruiken en de jurk op de cupcake spuiten. Maar ook dit vraagt om meer topping.

Assepoester cupcakes van koopmans:

  1. Een familiepakket om thuis te bakken. Leuk om met je kind te maken.

  2. Een bijna compleet pakket. Eén ei, boter en melk heb je meestal wel in huis.

  3. De topping is lekker van smaak, een beetje aan de dunne kant maar het is vandaag dan ook een warme dag. De topping smaakt een beetje “saroma-achtig”, is niet zo vet.  Kinderen houden niet altijd van botercrème en zullen deze smaak waarschijnlijk wel waarderen.

  4. Vanaf begin augustus kun je de pakketten vinden in de supermarkt.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page