top of page

Cupcakes met passievruchtencurd


Cupcakes met passievruchtencurd
Bij Manuela van het Baklokaal in Roosendaal kreeg ik een keer passievruchtencurd op mijn vers gebakken broodje. Tjonge, wat vond ik dat lekker! Helaas kon je passievruchten toen alleen nog bij de groothandel halen en om daar nu een kilo van aan te schaffen…. Gelukkig verkoopt Appie tegenwoordig ook passievruchten in de diepvries en als het aanslaat zullen de andere giganten vast volgen.

Naast lemoncurd, aardbeiencurd of sinaasappelcurd heb je ook een tropische variant: passievruchtencurd


Hou jij van deze tropische vruchten? Dan is deze passievruchtencurd echt een must om een keer te maken. Natuurlijk kun je behalve de curd op je brood smeren, het ook gebruiken in en op allerlei soorten gebak. Dat dit heel smakelijk is en er heel tof uit ziet, zal ik je laten zien. Nu gaan we cupcakes met passievruchtencurd maken.


Passievruchtencurd is het hele jaar door lekker, maar als het straks Pasen wordt, is de kleur van de lente erg leuk in recepten en weer eens wat anders dan advocaat.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Cupcakes met passievruchtencurd

Cupcakes met passievruchtencurd

Benodigdheden voor 12 cupcakes:

 1. 200 gram bloem

 2. 7 gram bakpoeder (is 1 eetlepel of net iets minder dan een half zakje)

 3. 200 gram fijne suiker

 4. 1 zakje vanillesuiker

 5. 1 ei

 6. 150 ml melk

 7. 2 eetlepel passievruchtencurd

 8. 60 ml neutrale olie als zonnebloemolie of arachideolie

 9. cupcake bakblik met eventueel baking cups

Voor de toeven: 

 1. 250 ml slagroom

 2. 1 bakje mascarpone van 250 gram

 3. suiker naar smaak

 4. 12 theelepels passievruchtencurd voor over de toevenCupcakes met passievruchtencurd

Cupcakes met passievruchtencurd

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven).

 2. Klop het ei luchtig, voeg de overige ingrediënten toe en klopt het geheel kort door. Vul bakingcups met 1 ijslepel beslag tot het beslag op is en bak de cupcakes in 22-25 minuten gaar.

 3. Haal de cupcakes direct uit de cupcakevorm; als je ze te lang in de vorm laat zitten, laten de papiertjes los. Laat de cupcakes afkoelen.

 4. Klop de slagroom bijna stijf. Klop in een andere kom de mascarpone luchtig. Voeg de slagroom erbij en klop het samen stijf. Voeg wat suiker naar smaak toe.

 5. Vul de spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes. Bedek de bovenkant vlak voor het opdienen met een schepje passievruchtencurd. Dat is niet alleen heel lekker, het ziet er ook meteen heel erg mooi uit.Eet smakelijk!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page