top of page

Rens Kroes: On the go


Rens Kroes: On the go
Rens Kroes: On the go
Zelf ben ik een zoete bakker. De oven gaat vaak aan en de ingrediënten zijn af en toe over de top. Toch kom ik regelmatig van die top af en vind ik het leuk om back to basic te gaan. Gewoon doen, normaal eten, gezond, groente, minder suiker en minder vet. Je bewust te zijn van wat je eet. De boeken van Rens Kroes inspireren mij enorm hierbij.

Zo heb ik deze week eenmaal best ongezond gebakken, maar ook een keer heel gezond gebakken. Hoe je die schuifbalk van gezond naar ongezond schuift, kun je natuurlijk zelf bepalen naar eigen inzicht. Ik was dan ook blij verrast met het nieuwe boek van Rens Kroes: On the go. Inspiratie is een prachtig iets.Onderweg zijn, dat zal vrijwel ieder van ons iedere dag weer opnieuw ervaren. Onderweg naar school, naar je werk, je familie of vrienden. Naar een fijne of minder fijne afspraak. We hebben het er maar druk mee.

Op pad gaan; ik weet wat me te wachten staat. Ik ken mezelf. Ik val onder de groep die toch wel een vorm van suikerverslaving heeft. Mijn lichaam wil op een gegeven moment eten; en wel NU. Het is niet zo dat ik direct voor slechte snacks kies, ik maak vaker gezonde tussendoortjes. Maar verandering van spijs doet motiveren.


Je hebt niet overal een keuken ter beschikking en het is best moeilijk is om onderweg de verleidingen die op de loer liggen te weerstaan. Daarom heeft Rens dit boekje ontwikkeld. Zo heb je gezonde repen, bijzonder brood, snelle ontbijtjes en salades in handige meeneempotten, zakjes en blikken.


Op die manier kun je ondanks je drukke leven, toch gezond (proberen) te blijven eten èn snacken.


Rens Kroes: On the go

Rens Kroes: On the go

De gezonde thuisbakker zal blij worden met deze verzameling van recepten. Er wordt veel gebakken; gezonde cakes, koeken, brood, crackers, zijn lekker makkelijk om mee te nemen. En heb je wat extra gebakken, veel recepten kun je eenvoudig bewaren in je diepvries.  Behalve bakken, zul je nog verrast worden met vele leuke ideeën en lekkere basics.

Review: Rens Kroes On the go

Rens heeft een bepaalde stijl in haar boeken die heel herkenbaar is. Helaas is On the go, wat betreft het boek zelf, wat afgevallen, kleiner geworden. Zonder de stevige kaft van haar voorgaande twee zusjes. De stijl is opnieuw lekker modern, kleurig, positief, vrolijk, en staat vol leuke spontane anekdotes.


Neem nu deze pagina’s waarin Rens vrolijk een stapel lekkers draagt. Het is niet alleen belangrijk na te denken wat voor ingrediënten je wilt eten, ook de verpakking speelt een rol.  Op die manier belast je het milieu minder en krijg je minder chemicaliën binnen die je in sommige verpakkingsmaterialen vindt. Een saaie opvoedende vinger werkt niet, een smaakvol boekje voor ideeën en mooie foto’s werkt beter. Tenminste… bij mij.


Review: Rens Kroes On the go

Oké, we gaan op pad

Heel herkenbaar deze pagina. Een goed voorbeeld van echte “Rens”. Een lekkere foto, trendy lettertype. Bij ieder recept een klein intro over de goede eigenschap van één van de ingrediënten en vaak een persoonlijke noot. De coach is aan het woord en het werkt want; al bij het openslaan van de eerste bladzijden kan ik niet wachten om de keuken in te gaan.Ik kon me dan ook niet inhouden en binnen 24 uur ging de oven bij ons thuis aan.


Review: Rens Kroes On the go

Ontbijt, brood, lunch, snacks en drinks zijn de belangrijkste hoofdstukken. De gekozen ingrediënten zijn zover ik kan bekennen allemaal voedzaam. Geen suiker, geen boter, geen gluten, geen smaakmakers die niet natuurlijk zijn. De recepten zijn lekker kleurig en aantrekkelijk om te eten.


Links de Pink kickstart met o.a. cashewnoten, havermout, kardemompoeder, kokosmelk en frambozen. Rechts boven Carrot Pancakes met tahinstroop.


Rechts onder een inspiratiekaart bij het ontbijt met onder andere cashewnoten, medjooldadels, koffie, havermeel- en vlokken en vanillepoeder.


Review: Rens Kroes On the go

Wil je wat lekkers onderweg? Dan is het handig om te preppen

Preppen? Het is handig om op sommige vrije dagen lekker lang in de keuken te staan, om een weekschema te maken, boodschappen te doen en een handig voorraadje te maken.


Rens: Alles wat ik langer dan drie dagen kan bewaren, maak ik alvast klaar. Dat levert uiteindelijk zo veel rust op tijdens een drukke week

Rens heeft vele recepten voor je. Vaak gaan ze in een pot. Soepen als beetsoup in a jar en knolselderijsoep, tot salades als munt granaatappel salade, bloemkoolcouscous of rechts Rainbow noodle salat.Terwijl de één zijn bruine boterhammen tevoorschijn haalt, open jij je brooddoos misschien wel voor links een stuk Zuurkooltaart. Delen mag natuurlijk ook. Bijvoorbeeld met de Sushi on the go die je ziet op de foto in het midden.


Review: Rens Kroes On the go

Rens heeft een aantal alternatieven voor broodrecepten als fruity bread, kokos speculaasbrood, venkelloaf  en bloemkoolbroodjes.


Het lijkt snoepen, maar met een goede keuze wordt een blueberry muffin met banaan, havermeel en dadels plots een echt ontbijt.

Midden: Chiacookies met o.a.havermeel, zelfgemaakte notenpasta. Rechts: Pecan pie met o.a. dadels, amandelmeel en pecannoten. Eigenlijk heel makkelijk om te maken en heel goed te bewaren in de diepvries.


Review: Rens Kroes On the go

Rens Kroes is niet meer weg te denken uit de food-scene van Nederland. Met haar derde boek On the go bewijst Rens Kroes dat zij veel meer is dan “het zusje van”. Eerdere powerfood-boeken waren geen voorbijgaande trends. Zij leveren samen met Rens derde boek, ware handreikingen om gezonder te gaan leven.


In On the go vind je talloze handige tips, trucks en recepten. Op die manier kun je lekkers voor bereiden voor onderweg, waarheen dat dan ook mag zijn. Ondanks je drukke leven, zal het makkelijker zijn om je voedingsstijl vol te houden.


Rens Kroes: On the go

is verkrijgbaar in de boekenwinkel.

ISBN: 9789000352562

-- DANK --
Met dank aan Uitgeverij Unieboek| Het Spectrum bv voor de mogelijkheid een review  van Rens Kroes: On the go te schrijven. De fotografie in On the go wat betreft lifestyle is van Anne Timmer. De fotografie & styling recepten en ingrediënten-spreads zijn van Lieke Heijn & Pim Janswaard.
“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog”

Gerelateerde posts

Comments