Glazuur maken


Hoe maak je zelf glazuur
Ja, ik weet het. Glazuur maken is toch makkelijk? Dat klopt, maar er is meer mogelijk dan alleen maar suiker mengen met water. Ik geef je nog wat tips en trucks. Ken jij er nog meer foefjes, dan hoor ik het natuurlijk graag van je.

Glazuur is een suikerlaagje op gebak, koekjes, cakes en cupcakes. Het is een eenvoudige manier om snel je baksel te versieren. Glazuur is ook heel handig als plakmiddel. Het vloeibare zoet is ideaal om je kind mee te laten helpen je gebak nog mooier te maken.


Glazuur als zoete mooie laag, maar ook als heerlijk plakmiddel. Lekker met je kind aan de slag. Maak samen iets moois in de zoete keuken. Ze zullen genieten.

glazuur maken

Glazuur maken

Benodigdheden:
  1. 100 gram Poedersuiker

  2. ongeveer 1 eetlepel Vloeistof (water, vruchtensap, limonade, melk, likeur of ander smaakextract)

glazuur maken

Zo maak je zelf glazuur en zo kleur je het op een natuurlijke manier

  1. Om glazuur te maken heb je best veel poedersuiker nodig. Sinds ik een koffiemolen heb maal ik altijd mijn eigen poedersuiker. Dit is veel goedkoper en heel eenvoudig om te maken.  Poedersuiker vind je ook in bussen van 250 gram in de supermarkt.

  2. Met dit recept maak je een wat kleine hoeveelheid.  Wil je een grote cake versieren? Maak dan een dubbele hoeveelheid.

  3. Doe het poedersuiker in de glas en voeg voorzichtig de beetje bij beetje vloeistof bij en roer het geheel goed door. Het poedersuiker zal enorm slinken. Door niet in één keer de vloeistof toe te voegen heb je controle over hoe dik je de glazuur wilt hebben.Heb je per ongeluk toch teveel vloeistof toe gevoegd? Geen probleem voeg dan wat poedersuiker toe tot de gewenste dikte.

  1. Poedersuiker met water is de eenvoudigste keuze.

  2. Je kunt glazuur kleuren met voedingskleurstof. Zelf kies ik liever voor kleuren met natuurlijke kleurstoffen. Heel handig is om limonadesiroop te gebruiken op natuurlijke basis. Dan heb je vocht en kleur in één keer. Meer weten over natuurlijke kleurstoffen? Je leest het hier.

  3. Wil je een bepaalde smaak toevoegen? Dat kan met smaakstoffen uit de supermarkt. Bijvoorbeeld met amandel, vanille of rumsmaak. Vanille extract kun je zelf maken van vanillestokjes zo’n week of  6 in wodka laten badderen. Maar denk ook eens aan zelfgemaakte aardbeiensap, bramensap, gembersiroop, vlierbloesemsiroop. Misschien kun je er nog meer bedenken. Wat vind jij lekker en heb je in huis?

  4. Smaak en kleur kun je ook toevoegen met dranken en likeur.

  5. Voeg je melk toe? Bedenk dat je glazuur dan minder lang houdbaar zal zijn.Koningsdag of andere nationale feestdag? Met slechts een druppel kleurstof kun je het glazuur oranje kleuren!


Hoe maak je zelf glazuur


Glazuur maken is een eenvoudige manier om je gebak een prachtige zoet laag te geven of om als eetbare lijm te gebruiken. Waarmee meng jij je poedersuiker mee en hoe beviel jouw persoonlijke glazuur?

#basisrecepten #topping

0 opmerkingen

Gerelateerde posts