top of page

Sinaasappel koekjes met witte chocolade


Sinaasappel koekjes met witte chocolade
Niet heel veel tijd en toch zin om wat lekkers te bakken? Dan ga ik vaak koekjes bakken. Het is altijd tijd voor koekjes en koekjes kun je wat langer bewaren, dat is handig. Daarbij kun je eindeloos variëren met smaken en ingrediënten. Vul je koektrommel met deze sinaasappel koekjes met witte chocolade. De dikke koekjes zitten bomvol smaak. Het frisse van de sinaasappel combineert heel goed met de iets zoete witte chocolade. De koekjes zijn heel gemakkelijk om te maken en je koektrommel zit zo vol dat je er een paar moet proeven om het deksel erop te krijgen.

Koekjes bakken

Ons favoriete recept thuis bevat witte chocolade. De kleur van de chocolade is wat saai, maar de smaak is geweldig en de koekjes worden een beetje chewy van binnen, heerlijk! De inspiratie vond ik bij een Amerikaans recept met pecans en witte chocolade; die zijn favoriet bij ons thuis!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Sinaasappel koekjes met witte chocolade

Sinaasappel koekjes met witte chocolade

Benodigdheden 16-20 stuks:

 1. 300 gram zelfrijzend bakmeel

 2. 150 gram boter op kamertemperatuur

 3. 150 gram witte basterdsuiker

 4. 100 gram witte chocolade in kleine stukjes

 5. 2-3 (biologische) sinaasappels geraspt, zo mogelijk de helft met de fijne rasp en de andere helft met een grove rasp

 6. Sap van 1/2 sinaasappel

 7. 1 eidooier

 8. Snuf zoutKoekjes bakken met sinaasappel en witte chocolade

Sinaasappel koekjes met witte chocolade

 1. Meng de ingrediënten door elkaar. Het deeg wordt door de sinaasappelsap iets kleverig. Bewaar het deeg zo'n 10 minuten in de koelkast, daarna heb je weer controle over het deeg.

 2. Rol balletjes van het deeg en laat ze opnieuw koelen op een bakvel, minimaal 15 minuten. Door goed te koelen blijven de koekjes tijdens het bakken een beetje "dik" en chewy.

 3. Verwarm de oven voor op 170 graden bij een heteluchtoven of op 190 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 4. Bak de koekjes in ongeveer 14-18 minuten gaar tot ze net goudbruin gaan verkleuren.

 5. Laat de koekjes goed afkoelen.Makkelijk koekjes recept met sinaasappel en witte chocolade

Koekjes bewaren

Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze goed afgesloten in een trommel. Vers zijn ze het lekkerst maar je kunt ze zeker een paar weken bewaren. Wil je ze langer bewaren of wil je er meer maken? Je kunt de koekjes ook heel goed invriezen.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page