top of page

Citroenkoekjes met witte chocolade van Laura’s Bakery


Onlangs werd ik verblijd met het nieuwe bakboek van Laura’s bakery. Laura’s boek is echt zo’n boek waar je met weinig moeite wat lekkers uit kunt bakken, zomaar omdat je er zin in hebt. Zelf kreeg ik ook last van dat gevoel. Helaas is mijn oven stuk en moet ik het tijdelijk even doen met het kleinste (en goedkoopste) hete luchtoventje dat ik kon vinden. Hij bakt behoorlijk goed maar wel minder stabiel en hij staat er niet voor niets. Af en toe wil ik gewoon wat bakken. Dan maar in een oven die iets meer aandacht vraagt. Tijd om wat lekkers uit Laura's boek te bakken. Deze Citroenkoekjes met witte chocolade van Laura’s Bakery trokken mijn aandacht. Een zoetje en een zuurtje in een lekker koekje. Daar maak ik graag ruimte voor in mijn koektrommel.

Aan de bak dus! Ik koos de citroenkoekjes want de combi zoet/zuur leek me heerlijk. De koekjes waren nog maar net uit de oven, toen mijn jongste voorbij liep en er eentje proefde: “Ohh wat lekker, moet ik daar vanaf blijven? Ik geef het een 8.5.”  En dus heb ik de koekjes zelfs al tweemaal gebakken!


Met zo’n cute mini oventje op het aanrecht en Laura’s bakboek in de hand wilde ik maar één ding!


De eerste ronde verliep het best in mijn oventje. Ik bakte de koekjes ietsje groter dan het recept. Lekker, want dan worden deze citroenkoekjes een beetje Amerikaans chewy van binnen.


Het recept is afkomstig uit “Het Laura’s bakery bakboek”. Ik heb wat extra citroen (lemoncurd) toegevoegd bij het recept, want dat leek me goed passen bij de zoete witte chocolade.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Citroenkoekjes met witte chocolade van Laura's bakery

Citroenkoekjes met witte chocolade van Laura’s Bakery

Benodigdheden voor ongeveer 18 grote of 24 medium koekjes:

 1. 150 gram boter

 2. 70 gram witte basterdsuiker

 3. 70 gram poedersuiker

 4. 1 ei

 5. 250 gram bloem

 6. 1 theelepel bakpoeder

 7. 3 flinke theelepels lemoncurd (staat niet in het originele recept maar is heel lekker)

 8. Rasp van 1 citroen

 9. Snuf zout

 10. 100 gram witte chocoladekoekjes in de over

Citroenkoekjes met witte chocolade van Laura’s Bakery

 1. Klop de boter met de beide suikers romig en voeg het ei toe. Mix tot dit volledig is opgenomen. Nu mag de bloem, het bakpoeder, zout, lemoncurd en de citroenrasp erbij.

 2. Klop het samen tot een stevig koekdeeg. Door de lemoncurd (ik voegde 3 flinke theelepels toe), was het deeg best plakkerig.  Daarom voegde ik nog een paar maal een eetlepel bloem bij tot ik weer vat kreeg op het deeg om hier een bal van te maken.

 3. Dek de deegbal af en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

 4. Verwarm de oven voor op 190 graden statisch, maar persoonlijk bak ik de koekjes beter op 180 graden turbo met boven-en onderwarmte en de ven aan.

 5. Draai balletjes van het deeg. Als je ze iets groter maakt, vind ik ze zelf iets meer chewy en daar hou ik van. Laura bakte de koekjes kleiner en ook 6 meer met dit recept. Rol de koekjes klein of ietsje groter, net wat je lekker vind. Leg de balletjes op een bakplaat  en laat de bolletjes minimaal een kwartier goed afkoelen in de koelkast.

 6. Bak de koekjes ongeveer 13-15 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.

 7. Smelt als de koekjes zijn afgekoeld, de witte chocolade au bain marie. Leg de koekjes op bakpapier en drizzle met een lepeltje de chocolade over de koekjes.

 8. Laat de chocolade hard worden. Dit gaat het snelste in de koelkast.Citroenkoekjes met witte chocolade van Laura's bakery


Bewaartip voor de koekjes: in een trommel blijven de koekjes wel 2-3 weken goed!

Nieuwsgierig naar Het bakboek van Laura’s bakery? Een review kun je hier lezen.Het Laura’s Bakery bakboek van Laura Kieft is te koop bij de boekenwinkel.

ISBN: 978 94 6250 163 8


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page