De brownie zoals hij moet zijn met how

Smeuïge brownies


Stttttt, ik ga je mijn meest geliefde recept verklappen. Smeuïge brownies, de lekkerste die ik ooit geproefd heb. Soms komt iets in je leven onverwacht aanwaaien. Op een zaterdag jaren geleden zat ik op een kinderfeestje toen ik deze brownie kreeg. Ik viel stil, net als de anderen. Wat is deze brownie lekker!! Smeuïg, zacht, zo’n brownie dat als je lacht, je tanden vol chocolade zitten. Zo hoort het! We wilden allemaal dit recept en die hebben we gekregen.

Recepten die je krijgt van je moeder, op feestjes, van een collega. Dat zijn de lekkerste recepten en de leukste!

Eigenlijk is deze browie een soort boterkoek maar dan nog lekkerder door de pure chocolade en het cacaopoeder.  Het is ook het meest gebakken recept bij ons thuis en hoort in de top 3 van populaire recepten in huize Zoethoudertje. Met eigenlijk relatief weinig werk, creëer je zoveel blijde gezichten.



Met deze brownie hebt geproefd ben je ieders vriendje. There’s nothing better than a good friend, exept a good friend with chocolate!


Smeuïge brownies

Smeuïge brownies gemakkelijk en supersnel klaar!

Het recept is voor een grote schaal brownies, halveer eventueel het recept als je liever minder brownies wilt bakken.


De foto’s zijn gemaakt met de helft van dit recept, voor ongeveer 16 stuks.

  1. 375 gram boter

  2. 400 gram pure chocolade

  3. 4-5 eetlepels cacaopoeder

  4. 6 stuks eieren

  5. 1 eetlepel vanille extract of 3 zakjes vanille suiker

  6. 225 gram bloem

  7. 500 gram bruine basterdsuiker

  8. 1 theelepel zout

  9. evt. 300 gram gehakte pecannoten of walnoten

  10. ongeveer een 22 x 28 cm vorm


Smeuïge brownies

Bereiding Smeuïge brownies supersnel klaar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden bij een hete lucht oven of op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Vet je vorm in, of bedek het met bakpapier.

  2. Smelt  de boter en chocolade au bain marie in een pan.

  3. Klop de eieren goed en meng de vanille hierbij en meng tot slot de bruine suiker hierbij. Voeg de bloem, het zout en de cacao toe, gevolgd door de iets afgekoelde gesmolten chocolade en boter.

  4. Voeg eventueel op het laatste moment nog wat walnoten of pecannoten erbij, meestal bak ik ze zelf blanco.

  5. De brownie kan in de oven. Bak de brownie maximaal 25 minuten, liever niet langer want dan wordt de brownie droger en harder. Het smeuige is juist wat deze brownie zo lekker maakt.

  6. En dan het moeilijkste… De brownie moet goed koelen voordat je hem netjes kunt aansnijden. Eerst buiten de koelkast maar daarna ook zo’n 3-4 uur in de koelkast.




 Tip: bak je brownies niet te lang. 25 minuten is echt lang genoeg en zo blijven ze lekker smeuïg!


Smeuïge brownies

 Aan de slag, wedden dat dit recept binnenkort ook tussen jouw favorieten beland!

Zin in meer brownies?

Van super gezond tot best wel ongezond maar heeeel lekker? De recepten vind je hier.




De onderstaande foto’s zijn de originele foto’s bij dit blog. De foto’s zijn wat oud en zijn later vervangen.


Recept brownies
Recept brownies

recept brownie
recept brownie


#brownies #chocolade #plaatkoek

0 opmerkingen

Gerelateerde posts