Snel ciabatta zonder kneden maken


Ciabatta zonder kneden vers gesneden
Snel ciabatta zonder kneden maken

Lekker brood maken kost tijd, dat weet ik wel. Want langzaam rijzen geeft smaak aan je brood, maar soms heb je gewoon geen tijd, of geen zin en dan is dit lekker snelle recept voor ciabatta ideaal. En weet wat nog leuker is: je hoeft het niet eens te kneden want roeren is voldoende. Voor het roeren gebruik ik een deeg garde, maar het kan ook met een houten lepel.

Brood zonder kenden, hoe werkt dit

Brood zonder kneden, hoe werkt dit? Je hebt verschillende manieren van brood zonder kneden. Er is een langzame manier, dan voeg je heel weinig gist toe, slechts 1 gram en laat het 12-15 uur rijzen op kamertemperatuur. Met dit recept, je gebruikt tweemaal zoveel gist als normaal rijst het deeg even snel als het normaal doet na 20 minuten kneden.

Ciabatta laten rijzen
Ciabatta laten rijzen

Snel ciabatta zonder kneden maken

Benodigdheden:

  1. 500 gram bloem

  2. 2 zakjes gist van 7 gram

  3. 400 ml lauw water

  4. 40 ml olijfolie

  5. 8 gram zout


Snel ciabatta zonder kneden maken. Zie je de deeg garde?
Zelf gemaakte ciabatta heerlijk met net gemaakte pesto.

Ciabatta zonder kneden maken

Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Het is een erg vochtig deeg, net als veel Zuid Europese broden, maar dat maakt het brood straks extra lekker.  Dek het brood af met plastic. Zelf gebruik ik hier een pedaalemmer-zak voor. Hierdoor blijft het vocht binnen in de kom, en de toch blijft buiten.

Laat het deeg een uur rijzen. Bestrooi het werkblad ruim met bloem. Het deeg is erg nat en kleeft behoorlijk, gebruik genoeg bloem om het deeg onder controle te krijgen. Verdeel het in twee en maak twee rechte platte broden. Bedek de ciabatta’s met plastic dat je insmeert met olie. De olie voorkomt dat het plastic aan het brood gaat kleven.


Verwarm na een uur de oven voor op 230 graden (hete lucht oven).  Bak de ciabatta’s in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar.


Tip: heb je een pizzasteen of een andere baksteen? Verwarm de oven dan een half uur langer voor en bak de ciabatta’s hierop . De broden zullen op de steen extra knapperig bakken!

#broodzonderkneden

0 opmerkingen

Gerelateerde posts