top of page

Snel Turks brood zonder kneden maken


Snel Turks brood zonder kneden maken
Dacht ik vroeger dat je lekker brood alleen kunt maken door flink te kneden, tegenwoordig weet ik dat je brood ook kunt maken door slechts te roeren. Bij veel recepten waarbij je brood niet hoeft te kneden is geduld een voorwaarde. Bij dit recept van snel Turks brood zonder kneden, gebruik je de dubbele hoeveelheid gist en meer water. Hierdoor is het brood supersnel klaar. Ook zonder kneden. Wil je liever minder gist gebruiken? (1 gram gist) Dat kan natuurlijk ook, maar dan heb je wel 12 uur meer rijstijd nodig. Je eigen Turks brood maken, hoe leuk is dat!

Zelf supersnel brood maken zonder te kneden? Ook ideaal voor de beginnende broodbakker.

In Nederland zijn er steeds meer plaatsen waar je lekker vers, luchtig Turkse brood kunt halen. Ik vind het heerlijk om stukken zacht wit brood te eten bij de soep, hartig te vullen of nog kort af te bakken met wat kaas in het brood.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Snel Turks brood maken zonder dat je het hoeft te kneden

Snel Turks brood zonder kneden is zo makkelijk te maken. Ik zou een volgende keer het recept verdubbelen en 2 broden maken. Het is zo weinig werk en geeft je zulk prachtig brood.


Tip: Dit recept lijkt me ook ideaal om als snelle bodem te gebruiken voor een pizza. Rol het deeg dan na de 1e rijs dun uit en bak het wat eerder af. Al na zo’n 15-20 minuten.

Het nigellazaad op het brood heeft een hele speciale smaak, het geeft wat meer temperament. Eventueel kun je ook alleen sesamzaad gebruiken of zwart sesamzaad in plaats van nigellazaad.Snel Turks brood zonder kneden laten rijzen

Snel Turks brood zonder kneden maken

Benodigdheden:

 1. 250 gram patentbloem

 2. 1 zakje gedroogde gist (7 gram)

 3. 2 theelepels fijne suiker

 4. 1 theelepel zout

 5. 200 ml lauw water

 6. Extra bloem om het brood te vormen

 7. 1 eetlepel olijfolie om het brood te laten glanzen

 8. Sesamzaad en nigellazaad (of eventueel zwarte sesamzaad)Snel Turks brood zonder kneden maken

Zo maak je zelf snel Turks brood zonder kneden

 1. Roer de bloem, het gist, de suiker met het zout en water goed door elkaar. Roer het geheel 1-2 minuten door. Het deeg is best dun. Ik heb vaker heerlijke broden gebakken met lekker veel vocht in het deeg. Maak je daar geen zorgen om, het komt goed.

 2. Dek de kom af met plastic en laat het deeg 1 uur rijzen.

 3. Na een uur is het deeg verdubbeld in volume. Het deeg is door het vocht wat onhandelbaar. Rol het deeg door wat bloem om weer vat te krijgen op het deeg. 

 4. Bedek je bakblik met een siliconen-vel of een vel bakpapier. Strooi wat bloem op de plaat.  Bol het deeg op en rol het uit tot  plat brood. De buitenranden gaf ik iet meer deeg. Ik vind het brood er dan zo mooi uit zien na het bakken.

 5. Bedek het brood met een vel plastic dat je ingesmeerd met wat olie. Anders blijft het plastic aan het brood plakken. Laat het deeg opnieuw ongeveer 45 minuten rijzen.

 6. Verwarm de oven voor op 230 graden in een hete lucht oven of op 250 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 7. Smeer het deeg in met olijfolie. Strooi het sezamzaad en nigellazaad over het brood en prik met je vingers putjes in het deeg.  Verhuis het brood naar de oven.

 8. Na 8 minuten bakken verlaag je de temperatuur naar 200 graden. Bak het brood nog 5 minuten tot de randen goudbruin worden.


Zo uit de oven het lekkerst

Prachtig, je eigen Turkse brood.  Het ruikt heerlijk, is lekker knapperig. Probeer daar maar eens van af te blijven. Zelf gebakken en dat zonder kneden.Bron: dit recept is geïnspireerd door het recept van Lazy Cat Kitchen.

Gerelateerde posts

댓글 2개


게스트
2022년 4월 27일

Is de graden op basis van een traditionele oven of een hete luchtoven ?

좋아요
익명 회원
2022년 4월 28일
답글 상대:

Hoi hoi,

Je kunt het brood bakken in een hete lucht oven van 230 graden of in een oven met boven- en onderwarmte van 250 graden.

Veel succes! Groetjes Carola

좋아요
bottom of page