top of page

Snelle kersenbonbons


snelle kersenbonbons
Snelle kersenbonbons
Snelle kersenbonbons; als je me laat kiezen tussen kersen en aardbeien, dat maak je me het wel heel erg moeilijk. Wat betreft smaak vind ik ze beide heel erg lekker, wat betreft gebruik in de keuken vindt ik aardbeien makkelijker te verwerken. Bij kersen heb je ook nog een pit die je moet verwijderen. Op de een of andere manier vind ik het ieder jaar zonde om voor die enkele keer zo’n speciale tang om kersenpitten te verwijderen aan te schaffen. En dus mogen we legaal kersenpitten “spugen”. Liever wel netjes spugen, alsof de koningin naast je zit.

De pitten verdwijnen in de groenbak, want je zult echt vele en vele kilo’s kersen moeten eten om een klein zakje met kersenpitten te vullen.

Heb je toevallig net zo’n lekkere bak met kersen gehaald? Zitten je kersen nog zo lekker strak in het velletje? Ze zijn heerlijk om zo tussendoor te snoepen, maar je kunt er ook snelle kersenbonbons van maken. Even de chocolade erbij zoeken en klaar!

Was de kersen en droog ze goed af. Laat ze nog even nadrogen. Chocolade en vocht gaan niet zo goed samen.

Snelle kersenbonbons

Snelle kersenbonbons


Benodigdheden:

  1. 250 gram kersen

  2. 180 gram pure chocolade

Doop de kersen in chocolade

Zo maak je deze snelle kersenbonbons

Smelt de chocolade au bain marie of met de magnetron.  Wil je de chocolade graag tempereren, je kunt hier lezen hoe dan in zijn werk gaat. De bonbons zijn ook met gewone gesmolten chocolade heerlijk, maar het chocolade bij getemperde bonbons glanst prachtig en de chocolade zit wat steviger en in zijn jasje dat knakt als je erin bijt.


Doop een kers in de chocolade laat het overschot aan chocolade een beetje afdruipen. Zelf dip ik de kers een paar keer op bakpapier om het overtollig chocolade te verwijderen voor de kers voor anker gaat, ter plekke mag rusten en hard worden.  Een beetje ongeduldig zet ik de kersen nog even 10 minuten in de koelkast om het proces te versnellen. Dat moet ook want mijn jongste zoon vindt deze chocoladekersen heerlijk en hij komt bijna thuis uit school.

Het is heel warm en vochtig vandaag als ik de kersenbonbons ga maken. Het lukt me vandaag ook niet goed glanzende chocolade te maken. Op zich is dat geen probleem.

Ben ik net een lekker glas koude drank in aan het schenken, als ik merk dat er van de chocoladekersen nauwelijks nog iets over is.


“Lekker”, hoor ik hem kort maar krachtig zeggen.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page