top of page

Speculoos koekjes met walnoten


Speculoos koekjes met walnoten
Naast de Nutella, de jam en de honing staat inmiddels in veel huishoudens ook een pot speculoos. Ik vind speculoos heerlijk maar smeer het eigenlijk nooit om mijn brood. Op mijn brood eet ik bijna altijd hartig beleg. Speculoospasta gebruik ik graag over ijs; dan laat ik het kort iets dunner worden en gebruik het als saus. Ineens kreeg ik de kriebels, ik wilde ermee aan de slag om koekjes te maken.  Speculoos koekjes met walnoten, want anders zijn ze een beetje saai.

Andere noten lijken me ook lekker in de koekjes en misschien nog wel mooier zelfs. Amandelen of hazelnoten met velletje geven nog wat kleur aan je koekje. Maar walnoten laten zich makkelijk snijden.  Dat is ook handig.Misschien is speculoos nog wel lekkerder dan speculaas


Handig voor later: Je kunt zowel de worst nog af te bakken koek als afgebakken koekjes in de diepvries bewaren.

Ik wilde graag wat meer dan een trommeltje vol maken. Met een gezin is zo’n trommeltje anders wel heel snel leeg.


Rol van het deeg speculoos koekjes

Speculoos koekjes met walnoten

Benodigdheden voor 38-40 stuks:

 1. 150 gram speculoos

 2. 225 gram bloem

 3. 140 gram boter

 4. 2 zakjes vanillesuiker

 5. 125 gram walnoten

 6. 1 ei

 7. rietsuiker of fijne suiker om de deegrol in de rollen

 8. snuf zout

Speculoos koekjes met walnoten

Zo maak je speculoos koekjes met walnoten

 1. Kneed de speculoos, bloem, boter, vanillesuiker, ei en het zout door elkaar tot een egaal deeg. Kneed de walnoten hier doorheen.

 2. Maak twee rollen van het deeg en rol het deeg door de suiker. Rietsuiker vind ik zelf iets lekkerder voor dit doel, maar je kunt ook kristalsuiker gebruiken.

 3. Bewaar je rol in plastic folie in de koelkast. Minimaal een uur, maar liever nog langer. Ik maakte het een avond ervoor alvast klaar.

 4. Verwarm je oven voor op 180 graden. Bak je de koekjes in 2 delen? Bewaar het tweede deel  deeg dan tot je het bakt in de koelkast.

 5. Snij de rollen in stukjes en bak de koekjes in ongeveer 12-14 minuten gaar.


Speculoos koekjes met walnoten
Speculoos koekjes met walnoten


Speculoos in koekjes

Mjammie, wat een heerlijke koekjes. Omdat deze koekjes niet overdreven zoet zijn komt de smaak van speculoos subtiel naar voren. Deze koekjes ga ik zeker vaker bakken!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page