top of page

Strooigoed van Anne-Marij de Koning


Strooigoed van Anne-Marij de Koning
Strooigoed van Anne-Marij de Koning

Strooigoed van Anne-Marij de Koning

Ging je misschien al eerder voor cakes, gebak en taarten in Hilversum naar De keuken van de Koning, vandaag kun je zelf zoet aan de slag met de Koning zelf! Nou ja, dan bedoel ik natuurlijk niet Willem Alexander (zou hij kunnen bakken?) maar Anne-Marij de Koning. Anne-Marij bestiert als een ware prinses haar winkel. Van zoete bokkenpootjes tot geheel op maat gemaakte taarten. You name it.


Rond Sinterklaas en Kerst gaan volgens mijn statistieken ,de ovens meer aan dan op andere momenten in het jaar. Het weer leent zich er goed voor en de feestdagen zijn extra leuk met wat zoet geluk uit eigen oven. Sinterklaas zal je dankbaar zijn dat je hem een handje helpt.

Sinterklaas een kinderfeest? Jazeker, maar niet alleen een feest voor kinderen, wij volwassen kunnen er ook wat van. Het is natuurlijk ook de heerlijke herinnering aan vroeger die een extra emotie oproept.

Strooigoed van Anne-Marij de Koning

Strooigoed is een bescheiden boekje met een bescheiden prijsje. Het heeft een stevige kaft met wat gouden details. Jammer, de gouden details zijn wat moeilijk op de foto te krijgen, maar ik hou ervan!  De pagina’s zijn gemaakt van dik, glimmend papier.

De inhoud is opgebouwd uit 3 hoofdstukken:

  1. Traditie: eigen bakken zoals in de keuken van Sinterklaas

  2. Specials: Bakken met de smaken van Sinterklaas

  3. Kerst: Om je alvast in de stemming te brengen??

Strooigoed van Anne-Marij de Koning

Help Sinterklaas een handje en ga aan de bak met je kinderen!

Voel je met strooigoed geïnspireerd om samen met je kinderen aan de slag te gaan, zoals bij het recept voor taaitaaipoppen.


Strooigoed van Anne-Marij de Koning

Taaitaaipoppen, pepernoten, banketstaaf, borstplaat en zelf muizen maken van marsepein. Wat een fijne basics met soms een extra touch als afwerking.

Links: Pepernoten, zelf noem ik ze kruidnoten, maar dat mag de pret niet drukken. Lekker, lekker!


Midden: Heerlijk met dat gure weer: warme chocolademelk met amaretto en meringue. Zouden de pieten bij thuiskomst ook zo’n heerlijke beker krijgen na het geklim op de daken?

Rechts: Borstplaat wit met smaakmakers als noten, sinaasappelbloesem of gember gedroogde bloemblaadjes.


Strooigoed van Anne-Marij de Koning

Naast veel Oud Hollandse Sinterklaas-traktaties is er ook veel ruimte voor gebak met de smaken van Sinterklaas. Wat een feest als je deze taart voorzet op 5 december. De over de top worteltaart met witte chocolade en pepernoten (en sterretjes.


Strooigoed van Anne-Marij de Koning

Na Sinterklaas is er een klein hoofdstuk met Kerst-recepten. Denk aan Kerstkransjes, gingerbread huisje, zuurstokkoekjes of deze beauty:Kaneelcake met cranberries en kardemom, versierd met verse rozemarijn als “Kerstbomen”.


Strooigoed van Anne-Marij de Koning

Strooigoed voor jezelf, maar ook erg leuk om iemand anders cadeau te doen!

Strooigoed is al met al een erg inspirerend boekje rondom Sinterklaas. Leuk om samen aan de bak te gaan met je kinderen maar ook om je surprises een persoonlijke touch te geven door ze zelf te bakken. De recepten zijn kort maar krachtig, de foto’s zijn bijzonder mooi wat op het dikke glanzende papier goed te zien is. Strooigoed is prettig geprijsd en daardoor ook erg aantrekkelijk om er een mooie strik om te doen een geliefde te schenken!

Strooigoed van Anne-Marij de Koning is te koop in de boekenhandel.


Graag wil ik Uitgeverij Good Cook bedanken voor de mogelijkheid om een review te schrijven van Strooigoed van Anne-Marij de koning. De fotografie & styling is van Milou van der Will.


“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog

Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page