top of page

Supersnelle blauwe bessen cheesecake


Supersnelle blauwe bessen cheesecake
Je hebt cheesecakes en cheesecakes. Meestal zijn cheesecakes enkele centimeters hoog en vragen veel zorg en liefde bij het bakken tot magische cakes.  Ze zijn goddelijk maar behoorlijk calorierijk. Deze supersnelle blauwe bessen cheesecake is heel anders, lekker fris fruit op en bescheiden romig bed. Het opwarmen van de oven duurt langer dan het maken cheesecake, ideaal dus bij weinig tijd of onverwachte gasten. Supersnelle blauwe bessen cheesecake wat een lekker gemakkelijk recept.

Door de blauwe bessen krijgt dit makkelijke taartje een prachtige kleur. Door het bakken veranderd de kleur blauw in diep paars.


Niet iedereen is overigens fan van cheesecakes. Misschien dat deze supersnelle blauwe bessen cheesecake wel bevalt omdat de laag kaas dun is. Je proeft de gebakken “cheese”, maar het is minder dominant aanwezig.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Maak van het bladerdeeg de bodem van de taart

Zorg ervoor dat je altijd diepvriesfruit in huis hebt, ideaal bij veel recepten. Dit taartje is met vers fruit gemaakt, maar je kunt ook goed fruit uit de diepvries gebruiken.


Hou je eigenlijk meer van frambozen, aardbeien, kersen, abrikozen? Kies het fruit dat jij lekker vindt of op voorraad hebt.

De cheesecake is klaar om de oven in te gaan

Supersnelle blauwe bessen cheesecake

Benodigdheden:

 1. 1 rol vers bladerdeeg of bladerdeeg uit de diepvries  (ongeveer totaal 42 x 24 cm)

 2. 1 pakje roomkaas van 200 gram, Philadelphia of het huismerk uit je supermarkt

 3. 2 zakjes vanillesuiker

 4. 2-4 eetlepels fijne suiker naar smaak en wat extra voor de randen

 5. 200 gram blauwe bessen

 6. 1 eiwit

 7. Geschaafde amandelen

Supersnelle blauwe bessen cheesecake

Supersnelle blauwe bessen cheesecake recept

 1. Verwarm de oven voor op 210 graden (heteluchtoven) of kijk op de verpakking van je bladerdeeg. Leg een strook bakpapier klaar.

 2. Haal de rol vers bladerdeeg (ik gebruik graag het bladerdeeg van tante Fanny) uit de diepvries en laat het een klein beetje op kamertemperatuur komen. Of ontdooi 6-8 vellen bladerdeeg en druk de vellen aan elkaar vast of rol het uit tot een strook van ongeveer 42 x 24 cm. Zodra het bladerdeeg genoeg ontdooid is rol je de randen van het taartje een beetje naar binnen tot ongeveer 15-16 cm breedte en 35-37 cm lengte.

 3. Roer de vanillesuiker en gewone suiker door de roomkaas totdat je de roomkaas zoet genoeg vindt en smeer het uit over het bladerdeeg. Verdeel het fruit over de roomkaas.

 4. Smeer de randen van bladerdeeg in met eiwit en bestrooi het hierna met de geschaafde amandelen en wat suiker.

 5. Bak de snelle blauwe bessen cheesecake in ongeveer 17-20 minuten gaar totdat de randen mooi goudbruin zijn gebakken.

Tip: Eet je de cheesecake niet meteen op of vind je het bladerdeeg iets minder krokant geworden? Mijn taartje werd na 2 dagen opgehaald door een liefhebber. Het lukt ons als gezin niet altijd alles op te eten. Oei, een bladerdeegtaartje van al 2 dagen oud kun je pimpen door het zo’n 5 minuten op 175 graden weer lekker knapperige te bakken. Een dag later kreeg ik een appje, want na een korte bakbeurt smaakte hij verrukkelijk.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page