top of page

Sweet Lace Express mat


Kant maken met Sweet Lace Express
De sweetlace mat
maak je prachtige eetbare kant op een taart. Sugerveil is hier een prachtig voorbeeld van. Maar Sugarveil is een stuk duurder en kost meer tijd.  De Sweet Lace Express is hiervoor een alternatief. Sweet Lace Express heeft een serie elegante kleine matjes om in no time prachtig kant te maken voor je taart, cupcake of koekjes.

De matjes zijn verkrijgbaar in 3 verschillende niveaus. Van eenvoudig kant uit de mat halen tot matten waar alleen de wat meer geoefende gebruiker het kant er heel uit krijgt.

Kant maken met Sweet Lace Express

De Sweet Lace Express heeft een eigen fondantpasta. Is het pasta? Fondant? Ik weet het niet, het ruikt een beetje als het mengesel dat je maakt om sugarveil uit te smeren, naar eiwit dus.

Er zijn ook thuisbakkers die de pasta half mengen met gewone fondant. Zelf heb ik dit nog niet uitgeprobeerd maar dat ga ik zeker binnenkort proberen. Ook omdat de pasta een beetje dikker wordt, lijkt uit te drogen na verloop van tijd. Zonde natuurlijk om deze straks weg te moeten gooien.

Kant maken met Sweet Lace Express

Ook bij een klein stukje pasta is het even flink kneden geblazen. Denk niet te snel: het is best zo, hup aan de slag. Het zal je niet lukken om de pasta in de mal te duwen. Kneedt de pasta net zolang tot het lekker soepel aanvoelt. Nu zal de mat de pasta toelaten.

Leg een kleine dwarse bal onderaan de mat.

Kant maken met Sweet Lace Express

De Sweet Lace Express verkoopt een eigen spatel om de pasta in de vorm te duwen. Deze spatel heb je niet noodzakelijk nodig maar het werkt wel een stuk eenvoudiger dan bijvoorbeeld een ijzeren meetlat. Het is met een eigen attribuut niet onmogelijk om mooi kant te maken.

Ik heb geleerd om de bolle kant strak en rustig de pasta naar boven te duwen.

Toch zal ook dit persoonlijk zijn want ik heb filmpjes op internet gezien waar men juist met de rechte kant van de spatel de pasta naar boven drukt.

Kwestie van uitproberen dus.


Kant maken met Sweet Lace Express


Veeg met de spatel eventueel wat uitstekende stukjes weg.

Geef de mat nu zo mogelijk wat rust. De beschrijving zegt dat het kant na 4 minuten klaar is. Ik vemoed dat dit alleen geldt voor decorateurs met wat meer ervaring. Ik heb de molds getest met wat andere enthousiastelingen en wij haalden het kant er vaak pas na 10 minuten uit.

Maar, misschien ben jij zo’n natuurtalent en haal jij je kant er wel al na enkele minuten uit. Als je heel veel kant moet maken is dat wel heel handig.


Kant maken met Sweet Lace Express

Gebruik de platte kant van de spatel om het kant er stukje voor stukje uit te halen door de spatel tegen de tafel te drukken en de mold dicht bij de tafel naar achteren te trekken.


Kant maken met Sweet Lace Express

Supersnel kant elegant kant maken. Het is mogelijk met deze leuke mold.

  1. Lekker snel klaar.

  2. Leuke ontwerpen.

  3. De Sweet Lace wordt hard na een tijdje. Bevestig de lace zo mogelijk meteen na het maken. Kant dat hard wordt breekt. Sugarveil kun je in bakpapier soms nog ruim een week bewaren. De kant van Sweet Lace wordt een stuk sneller hard en kun je dan niet meer gebruiken.

  4. De prijsverhouding van het matje lijkt laag. Maar het matje van Sweet Lace Express is erg klein. Hoewel  de prijs van sugarveil erg hoog is, krijg je er ook een grote hoogwaardige mat voor terug met grote stukken kant. Het is een keuze die je maakt.

  5. De ontwerpen van Sugarveil vind ik persoonlijk nog fijner, nog kanteriger.

  6. Voor snel klaar vind ik de Sweet Lace Mat ideaal.

  7. Let bij de Sweet Lace Expressmatjes  goed op dat je een mat uitkiest die bij je past. Je hebt de matjes in 3 variaties van moeilijkheidsgraad. Ik heb ze alledrie kunnen proberen en de moeilijke molds werken echt minder eenvoudig.

  8. Een matje kost ongeveer 15 euro.

  9. De spatel en de pasta kosten beide per stuk 7,50.

  10. Er is een starters kit voor 22,50 maar dan zit je vast aan de mold die hierbij hoort; dat is de mal Orlando.


Gerelateerde posts

Yorumlar


bottom of page